26 Αυγούστου 2009

Ποδηλατόδρομοι - Θεσσαλονίκη σημειώσατε μηδέν.

Μάλλον θα πρέπει να χτίσουμε τη γυναίκα του αρχιμάστορα για να ολοκληρωθούν οι ποδηλατοδρόμοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανικανότητας των σφιχτοκωλάριων αρχόντων του Μητροπολιτικού Δήμου, είναι η προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τους ποδηλατοδρόμους. Φανταστείτε πόσο ανεπαρκής μπορεί να είναι κάποιος Δήμαρχος, για να μην μπορεί να βρει τρόπο να χωρέσει μια γραμμή 2 μέτρα, σ' αυτή την πόλη.
Εδώ και πολλούς μήνες παρουσιάζει τους ποδηλατοδρόμους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που δεν είναι άλλο από μια μπογιά στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους. Με το συμπάθιο κύριε Δήμαρχε, αλλά έχουμε τόσο χώρο για τους πεζούς σ' αυτή την πόλη, ώστε έχουμε τη δυνατότητα να τους περιορίσουμε; Μήπως ζω σε παράλληλο σύμπαν; Έτσι γίνονται οι ποδηλατοδρόμοι:
Λίγο θάρρος σ' αυτήν εδώ την πόλη. Λίγο cojones ρε παιδιά! Κάντε μια καταμέτρηση, και θα δείτε πως οι πεζοί είναι περισσότεροι από τους οδηγούς.

Παρόλα αυτά από το λέγε λέγε, δράσεις άρχισαν να γίνονται έστω και προ-εκθεσιακά στη Νέα Παραλία. Εύγε! Αν αντιγράψουμε το Λονδίνο και δώσουμε την ευκαιρία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να διαχειρίζονται τους χώρους που μπορούν να παρουσιάσουν νέοι καλλιτέχνες τη δουλειά τους, τότε θα δώσουμε κι άλλη ζωντάνια στην πόλη.

10 σχόλια:

  1. Αν οι δρόμοι της Θεσσ. έχουν φτιαχτεί μόνο για αμάξια και δεν είχαν προννοήσει για ποδήλατα, δεν θα είναι δύσκολο να μειώσουν τον ήδη λίγο χώρο των αυτοκινητοδρόμων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να τους κάνουμε τους ποδηλατοδρόμους στις πόλεις; εδώ περπατάς και λιποθυμάς πλέον από την έλλειψη οξυγόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχα,χα,χα θές και cojones, εσύ...Πού να τα βρουν καλέ μου; Ή μήπως νομίζεις πως επειδή φοράνε παντελόνια, τα γεμίζουν κιόλας...
    (έχω γίνει πολύ αισχρή τελευταία...Φταίνε οι φωτιές και τα υπόλοιπα μάλλον...)
    Τεσπά σε φιλώ, με συγχωρείς για το ξέσπασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ! Χτες μου έλεγαν ότι προχωράει ποδηλατόδρομος στην Θεσσαλονίκη 18 km, άλλαξε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnako πράγματι αυτό είναι ένα θέμα. Όμως μπορεί να λυθεί με σοβαρούς επιστήμονες. Για παράδειγμα ο Βούγια μου είχε μιλήσει για Τσιμισκή, Βασ. Όλγας και μονόδρομους καθέτους που ο ποδηλατόδομος θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει στα πλαίσια του λεωφορειόδρομου.

    οδοιπόρε ο Παπαγεωργόπουλος μιλάει για 18 χλμ ποδηλατοδρόμων που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη (όπου ήδη υπήρχαν 5 χλμ) και πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. καθόλου πρακτικό, μιας και δύσκολα οι πεζοί αντιλαμβάνονται το χώρο, οπότε βρίσκεσαι να φωνάζεις όλη την ώρα: ποδηλατόδρομοςςςς!

    basnia, εμείς έχουμε δηλώσει πως φτιαχνόμαστε με διοξείδιο του άνθρακα!

    Artani μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάντως δειλά δειλά και με χρονοκαθυστέρηση ως συνήθως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζε σε αυτή τη ρημαδοπόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλησιάζει η "διεθνής έκθεση" (που ούτε διεθνής είναι ούτε έκθεση).
    Να φύγετε όλοι από την πόλη και να επιστρέψετε μόλις οι λιμουζινάτοι κατέβουν στην Αθήνα.
    Όσο για τους "τοπικούς άρχοντες" έχετε σε έναν χρόνο μια μεγάλη ευκαιρία να τους αλλάξετε.
    Είναι κρίμα για τη Σαλονίκη να την κουμαντάρουν οι ΨωμιαδοΑνθιμοΠαπαθεμελιδοΚαρατζαφέρηδες.
    Όσο για τον "ιπτάμενο δήμαρχο" έπρεπε να βρίσκεται ήδη φυλακή για τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του Δήμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είχα πολύ καιρό να περάσω από εδώ, λίγο το ένα λίγο τ΄άλλο.......


    Πρώτ΄απ΄όλα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά (κι ας άργησα)

    αυτά τα έργα καλά είναι αλλά μου φαίνονται πολύ προχωρημένα για μια χώρα που ακόμη και στη δεκαετία του 70 στα χωριά έστρωναν πατώματα με κοπριά αγελάδας.....κάθε προσπάθεια όμως για καλό είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και αν προσθέσεις του πεζούς οι οποίοι βλέποντας τις 2 κίτρινες γραμμές του ποδηλατόδρομου,κοπαδοποιούνται ,και περπατάνε όλοι εκεί μέσα...καταλαβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι απαισιόδοξος με αυτούς του τοπικους "αρχοντες" που μπλέξαμε. Δεν νομίζω να κάνουν τίποτα τέτοιο. Και έχω και σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο θα λειτουργήσει ικανοποιητικά στην πόλη μας. Θα δείξει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: