5 Οκτωβρίου 2009

Laments and Lullabies.


Είναι πολύ αστείο, να βρίσκεσαι στη Marylebone High sreet, να πίνεις τον καφέ σου, προτού πας στο Πανεπιστήμιο για δουλειά και να σου έρχεται μήνυμα στο ελληνικό κινητό από τον τάδε βουλευτή, για πάρτι σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης. Νομίζω, πως ο προεκλογικός αγώνας που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, ήταν ο πιο πολιτισμένος της τελευταίας 30ετίας. Από το προσωπικό μπινελίκι του Ανδρέα με τον Μητσοτάκη, μέχρι τις e-elections του ΓΑΠ, που αναγκάστικά ακολούθησε και ο Καραμανλής. Κατα-ευαριστήθηκα την πολύ μικρή περιβαλλοντική μόλυνση από φυλλάδια και κάρτες και την παντελής έλλειψη αφίσας. Το facebook, επιτέλους, δικαιολόγησε την υπαρξή του.

Δυστυχώς, οι εκλογές οδήγησαν σε ένα γρήγορο τελείωμα του καλοκαιριού, μιας και οι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου ελαχιστοποιήθηκαν. Τα σπίτια στην Χαλκιδική κλειδαμπάρωσαν τις πόρτες τους και εύχονται καλό χειμώνα. Οι βάρκες των ψαράδων θα μπορέσουν να απολαύσουν την θάλασσα, κατ'αποκλειστικότητα. Τα κίτρινα, πια, φύλλα θα γεμίσουν τους δρόμους. Τα καλοκαιρινά μαγαζιά θα μοιάζουν πιο μελαγχολικά από ποτέ.

Οι Coldplay, που παρακολουθησα στο Wembley Stadium μαζί με άλλους 100.000 fans, έδωσαν χρώμα στον μουντό και βροχερό μου Σεπτέμβρη. Αποζημιώθηκα, άλλωστε, για τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που έχασα λόγο βροχής στη Θεσσαλονίκη. Αν και λάτρηςτης βροχής, είναι αναμφίβολα εκνευριστικό, να περιμένεις μια παράσταση για εβδομάδες και την κρίσιμη μέρα να ανοίγουν οι ουρανοί.

Η Ολυμπιακή παρέλαβε τα 30 και κάτι καινούρια αεροπλάνα της, και τη στιγμή, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει στους αιθέρες ως New Olympic. Άντε να δούμε, πότε θα ξανά-πουληθεί, ανανεωμένη και κερδοφόρα, η μοναδική αγαπημένη του Ωνάση, στην Thai -πόσο άχρηστοι μπορεί να είμαστε - Airlines.

Αντίθετα με τις ελπίδες που έχουμε, για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας, δεν βλέπουμε καμμία ελπίδα να μειωθεί η δουλεία, μιας και βρίσκεται στο μεγαλύτερο της επίπεδο, από ποτέ. Αράντα επτά εκατομμύρθια δούλοι παγκοσμίως. Σημειώστε, πως η παραγωγή των περισσοτέρων από τα εισαγώμενα προϊόντα, που καταναλώνουμε, είναι πολύ απίθανο να μην εμπεριέχει -σε κάποιο στάδιο της παραγωγής της- εργασία, με τη μορφή δουλείας. Δουλεία για χρέος 10 δολλαρίων, διαβάζω στο Economist του Αυγούστου.

Ο χειμώνας, που έρχεται με βήμα ταχύ, αχνοφαίνεαι βαρύς και η πατάτα, που θα πάρει στα χέρια της η νέα κυβέρνηση, πολύ καυτή. Άραγε το νέο ΠΑΣΟΚ, θα βάλει φυλακή κανέναν; Νομίζω πως ήρθε ο καιρός, που κάποιος πολιτικός θα πρέπει να δει της φυλακής τα σίδερα. Τουλάχιστον, να χάσει τη θέση του, βρε παιδάκι μου. Φυσικά, μόνο για οικονομικές ατασθαλίες, μιας και η βλακεία, ακόμα, δεν ποινικοποιήθηκε. Άλλωστε, έχουμε γίνει ο περίγελος της ΕΕ, ούτως ή άλλως. Θέλει κουράγιο από τη νέα κυβέρνηση, να αντιστρέψει αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας από τους εταίρους.

Τον Οκτώβριο, κλείνοντας, τα 44α Δημήτρια κορυφώνουν τις εκδηλώσεις τους και εμείς περιμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε το χοροθέατρο τηε Μήδειας (07/10) και το αφιέρωμα στον Miles David (23/10). Επίσης, περιμένουμε με αγωνία να δούμε την παρέλαση της 28ης και το στολισμό του καινούριου Δημαρχείου. It must be evacuated, immediately. SOS SOS.

11 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά στο χώρο σου

    Πράγματι σαν ταχυδρόμος, πληροφορίες -απόψεις, σαν γράμματα στο γραμματοκιβώτιό μας.

    Μου άρεσε

    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα που το λες δεν υπήρχαν πάρα πολλές γιγαντοαφίσες.
    αν και στις γειτονιές μας σμπαράλιασαν τα νεύρα με χαρτιά, χαρτάκια, στις πόρτες, στα αυτοκίνητα, στα πεζοδρόμια.
    :)) καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά όλα τα νέα (ή σχεδόν όλα) καθυστερημένα τα έμαθα...
    Όσον αφορά την αφισσορύπανση κλπ, καλό είναι που αποφεύχθηκε...
    Μπας και δούμε και καμιά πιο πράσινη μέρα σ' αυτόν τον τόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό με τις αφίσες πολύ καλό!
    τουλάχιστον από τη μία πλευρά!και στις επόμενες εκλογές πιστεύω θα ακολουθήσουν και οι άλλοι!
    και αυτό με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση πόσο ευρωπαϊκό ακούγεται;
    ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέρα των... Ταχυδρομείων σήμερα! Πέρασα για τα χρόνια πολλά και περιμένω το κέρασμα. Κάτι καλό και γλυκό παρακαλώ! ;)

    Σσσμμμμμματς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρε και το υφυπουργειάκι ο δικός σου, τώρα από ταχυδρόμος θα γίνεις ιπτάμενος χορευτής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φωτιά στα μπατζάκια μας. Όλα όμως θα είναι καλύτερα, promise!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: