3 Ιανουαρίου 2012

Θυσίες και άλλα δεινά

Δεν είστε λίγοι.
 Που μου στέλνετε μηνύματα.
 Και αναπολείτε.
 Τις παλιές καλές μέρες.
 Που έγραφα για γεύσεις και ταξίδια.
 Για εμπειρίες αστρονομικές-γ.
 Όλοι γνωρίζανε πως το έκανα σαν μέρος της δουλειάς μου τότε στο περιοδικό Libre.
 Για γεύσεις παλιές και φρέσκες.
 Για το αλατοπίπερο της ζωής. Το φαγητό.
 Μου λείπουν εκείνες οι στιγμές.
Γιατί σταμάτησες; ρωτούν.
Ξέρετε προεκλογικά το προοδευτικό ΚΚΕ και όχι μόνο, ήθελε να με χτυπήσει, εκτυπώνοντας όλα εκείνα τα κείμενα που μου πήρε χρόνια για να γράψω και τα μοίραζε στον κόσμο. Ήθελε να αποδείξει, λέει, πως δεν μπορώ να καταλάβω τον πόνο του κόσμου διότι γράφω για εστιατόρια, φαγητά και ταξίδια γαστρονομικά.
Πόσο φτωχός γευστικά μπορεί να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει πως η γαστρονομία δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά πάθους. Όπως το θέατρο και το σινεμα. 
Μπορεί να προσμένεις μήνες να γευτείς το πολυπόθητο κρασί που αναμένεις, να δοκιμάσεις τον αγαπημένο σου σεφ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει οικονομίες μηνών.
Πόσο φτωχός γευστικά και πόσο σε λυπάμαι εσένα που προτιμάς 3 πιτόγυρα από τον 22 αντί μιας κουταλιάς από την καροτόσουπα με ginger που δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες στο Room 22, συνδυάζοντας γεύσεις και ανθρωπιά δίνοντας χρήματα στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα. Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα πολιτικό σύστημα που ενοχοποιεί και απόψεις και ανθρώπους με μια φασιστική νοοτροπία ισοπέδωσης των πάντων. Πολλές τροφές από τις φτηνές, έτρωγε λέει ο Πάγκαλος κι έγινε έτσι άλλωστε όχι λίγο από τις άλλες.
Ευελπιστώ πως σύντομα θα μου ξαναέρθει η όρεξη να γράψω για όλα αυτά που μάθατε να λαμβάνεται σαν γράμμα από το blog του ταχυδρόμου. Γιατί δεν είναι ότι με αποθάρρυναν αυτοί να γράψω για όλα αυτά, είναι ότι μου πήραν την όρεξη για το αν αξίζει να τους δίνεις δικαίωμα...


* Η αστρονομία κρύβεται μέσα στην γαστρονομία και η γεωγραφία μαθαίνεται ευκολότερα σ’ένα μπακάλικο κάπου στην αγορά...
Πολίτικη κουζίνα

Στηρίζουμε τη δράση της Gastronomy team με τον Γιώργο Χωραφά στο Les Zazous την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 21.00

7 σχόλια:

  1. να σε είχε κράξει και κάποιο σοβαρό κόμμα να έλεγα. Καλή χρονιά αγορίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά εύχομαι και μια δυναμική επάνοδο.
    Ηρθαν τ΄αγρια να διώξουν τα ήμερα;
    Δηλαδή σε λίγο θα μας πουν ότι επειδή οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά στους δρόμους θα πρέπει να νοιώθουμε τύψεις που κοιμόμαστε μέσα σε σπίτι και να πάμε να κοιμηθούμε κι εμείς στο δρόμο ??? Ελα ....στον τόπο σου....
    Λοιπόν, η γνώμη μου είναι πως κανείς δεν πρέπει να απολογείται για αυτά που αγαπά και με τα οποία του αρέσει να ασχολείται. Σε όποιον δεν αρέσουν, απλά ας πάρει τα κουβαδάκια του και ας πάει σε άλλα blog που αρέσκονται να λένε τα ίδια και τα ίδια μονότονα πράγματα.
    Εάν τα πολιτικά κόμματα (όλα ανεξαιρέτως) είχαν ίχνος τσίπας πάνω τους και ενδιαφέρονταν σληθινά για τα προβλήματα του κοσμάκη, το πρώτο που έπρεπε να κάνουν θα ήταν να απαρνηθούν τις κρατικές επιχορηγήσεις, χρήματα τα οποία στερείται ο πολίτης με αποτέλεσμα να γίνεται φτωχότερος.
    Θα σου πρότεινα συνεχίσεις τις γαστρονομικές σου ξεναγήσεις (δεν ήξερα ότι ήταν μέρος της δουλειάς σου) παρ΄όλα αυτά ομολογώ ότι με ταξίδευες (όπως και σήμερα με τις φωτογραφίες σου).
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ας κοιτάμε μπροστά δίχως να αποθαρρυνόμαστε από τις τρικλοποδιές που μας βάζουν....
    Περιμένουμε νέα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα γιατί μας έβαλες τέτοια πιάτα; Για να τρέχουν τα σάλια μας; Άντε κι ας ελπίσουμε να ξαναγεμίσουν μέσα (έστω και στα τέλη) του 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε βρε έβαλες την γουρουνοκεφαλή αηδιάσαμε!!!!
    Θα σου ρθει η όρεξη!!! Εδώ που τα λέμε είναι πιο φτηνά τα πιτόγυρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε δημοτικές εκλογές ειδικά, το μουτζούρωμα του άλλου ειναι ενα ταλέντο του έλληνα που δεν ειχα αντιληφθεί το μέγεθός του.
    Το έζησα για να καταλάβω πόσο τέρας ειναι.
    Εμένα προσωπικά, ως μπλόγκερ μιλάω, δεν με πείραξε ποτέ κάτι που διάβασα εδω και ειδα απο την αρχή κάτι καλό κι όμορφο κι αν μη τι άλλο δεν ψάχνω να βρώ στραβά και λάθη, περισσότερο ψάχνω για ομοιότητες στον άλλον.
    Μπορώ λοιπόν να πω οτι με επηρρέασαν άνθρωποι που γράφουν για καλό φαγητό, για μέρη με γούστο και καλαισθησία και βελτίωσα τον εαυτό μου σε αυτό.
    Επίσης σαν μπλόγκερ, παίρνω τη μοναδική αυτη ευκαιρία να πω οτι το να αυτολογοκρίνεσαι σχετικά με το τι θα γράψεις και πώς και πότε δεν κάνει καλό. Το μπλόγκινγκ ειναι χαλαρή υπόθεση, αυθόρμητη και γνήσια. Δεν ειναι πόλεμος, δεν ειναι πεδίο μίσους, δεν ειναι εργαλείο ανάδειξης εμμονών και συμπλεγμάτων, αλλα αντίθετα, ειναι μια καλή δυνατότητα έκφρασης που ταυτόχρονα δίνει σε αναγνώστες ευκαιρίες να μάθουν, να ασχοληθούν με κάτι που δεν ήξεραν, δεν ήθελαν, δε γνώριζαν τι και πώς.
    Τελος παντων αυτο ειναι άλλη συζήτηση, απλά τα αναφέρω για να ενισχύσω τη σκέψη οτι πρέπει να συνεχίζουμε να είμαστε αυτο που γουστάρουμε χωρίς να μας θολώνει το τοπίο η λάσπη όσων πρώτα ψάχνουν να σου βρουν ελάττωμα και λάθος.
    Συνέχισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς εδώ θα περιμένουμε..!

    Καλή, ήρεμη και χαρούμενη χρονιά, dear mr. postman!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαμογέλα! ;)
    Καλή, όμορφη, νόστιμη, χαρούμενη χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!

    Γλυκοφιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: