4 Οκτωβρίου 2007

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα, με τον άνθρωπο να έχει την τιμητική του. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα λέγαμε. Ο κυρίαρχος της ζούγκλας. Επειδή όμως ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα και το γίγνεσθαι για τις επιλογές του, ας αφιερώσουμε τη σημερινή ημέρα περισσυλογής στα ζώα που ζουν δίπλα μας. Και όταν λέω δίπλα μας, δεν εννοώ μόνο τα αδέσποτα που πολύ αγαπάμε αλλά και όλα αυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ στη χώρα μας με τις πρόσφατες πυρκαγιές. Νομίζω, και κατεβάζω ψήφισμα, να βγει κονδύλι και για πυρόπληκτα ζώα. Άλλωστε, αυτά σίγουρα δεν βάλανε τις φωτιές..
Μερικές ενδιαφέροσες εκδηλώσεις για τούτη τη μέρα είναι οι ακόλουθες:
  1. ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Πράσινοι θα βρεθούν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού με φιλοζωικές οργανώσεις.
  2. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα απελευθερώσει δύο θαλάσσιες χελώνες, τoν Δία, μια πράσινη χελώνα και τον Παυλούκο, μια Caretta caretta, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το απόγευμα στα Λεγραινά Αττικής ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου θα γίνεται κάθε μία ώρα η παρουσίαση της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στην Ελλάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και έχει τίτλο «ΚΑΡΕΤΤΑ» (διάρκεια 25΄).
    Επίσης, το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 11.00πμ-5.00μμ τα Σαββατοκύριακα και από τις 1.00μμ-5.00μμ τις καθημερινές Η είσοδος είναι δωρεάν.
  3. (ΠρόσκλησηΟ Φ.Ο.Σ. επιθυμεί να γιορτάσει μαζί σας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση που ετοιμάζει για εσάς την Κυριακή 2 Οκτώβρη στην Πλ. Ελευθερίας, από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Πολιτιστικά κέντρα της ΔΕΠΚΑ και υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Σερρών. Απευθύνεται κυρίως στα παιδιά αλλά και σε όλους τους φιλόζωους. Περιλαμβάνει κλόουν, ζογκλέρ, μουσική, διάφορες εκπλήξεις και φυσικά άφθονο ενημερωτικό υλικό σχετικό με φιλοζωικά θέματα. Ελάτε με τα κατοικίδιά σας ! Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: