23 Νοεμβρίου 2007

Σας περιμένουμε όλους! (από Θεσσαλονίκη και περίχωρα)


Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 στις 19,30 το απόγευμα στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 4 και Σοφούλη γωνία) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς κατανάλωση BUY NOTHING DAY.

Με αυτή την αφορμή, η Ευρωοδύσσεια, Fair Trade Hellas Θεσσαλονίκης, το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΓΑΙΑ, η Πολωνική Οργάνωση eFTe με την υποστήριξη του Θεάτρου Σοφούλη, διοργανώνουν προβολή της ταινίας των Nick and Marc Francis με τίτλο “Black Gold”. Στη συνέχεια της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον π. Υφυπουργό και Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρο Βούγια και την Έπαρχο Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος φτιάχνει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας; Τί σημαίνει “Made in China”; Όχι; Ελάτε για να μάθετε. Γνωρίζετε πόσο αμείβεται ο εργάτης στη φυτεία του καφέ; Γνωρίζετε τί είναι τα προϊόντα του αλληλέγγυου εμπορίου»; Ελάτε για να μάθετε και να δοκιμάσετε.

Τα τελευταία χρόνια με δεδομένη την εκμετάλλευση των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου από τις πολυεθνικές εταιρίες, το κοινωνικό πρόβλημα επιδεινώνεται. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σκηνικό, είναι οι πολίτες να αξιοποιήσουν την καταναλωτική τους δύναμη. Με σύνεση και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: