29 Αυγούστου 2008

Το κορίτσι, το vespaki μου κι εγώ!



Ο πρωτο-φθινοπωρινός ταχυδρόμος είναι αφιερωμένος στον αιώνιο έρωτα: αυτόν, με την καινούρια μου Vespa S. Πραγματική κυρία και σωτήρας μου για τα δύσκολα πρωινά, κατά την προετοιμασία του Soul Bar στην Καλαποθάκη. Από τις 7 (περίπου) του Σεπτέμβρη, θα τα λέμε εκεί. Η καινούρια Vespa, μου έδωσε μία καινούρια άποψη για την πόλη. Γι’ αυτό από εδώ και πέρα, μιμούμενος τον αξέχαστο Αντώνη Τρίτση, θα παροτρύνω όλους τους Δημάρχους να κινούνται με δίκυκλα. Ο λόγος απλός. Αντιλαμβάνεσαι την πόλη, όπως πραγματικά είναι. Την κατάντια των δρόμων, την έλλειψη πρασίνου και parking, αλλά συγχρόνως, αντιλαμβάνεσαι ευκολότερα όλα τα καινούρια που φτιάχνονται και όλα τα παλιά που χάνονται.

Μία από τις πρώτες κατακτήσεις με τη Vespa μου, ήταν το B, ψωμί & γλυκά, στην διασταύρωση Εγνατίας και Π.Π. Γερμανού. Το γνωστό κατάστημα στο ισόγειο της σχολής ΠΑΣΤΕΡ, που για χρόνια ήταν γιαπί. Άξιζε την αναμονή. Ένα από τα λίγα μαγαζιά, -στη χώρα-, που είναι διακτινισμένο κατευθείαν από το Hampstead του Λονδίνου. Αριστουργηματικά φτιαγμένο ψωμί, τυροπιτοειδή, και πίτσες. Σ’ αυτό όμως, που δίνει ρεσιτάλ είναι τα κρύα sandwich. Μοναδικό, φρέσκο ψωμάκι με σπόρους ή χωρίς, φρέσκα ή ψητά λαχανικά και αλλαντικά όλων των ειδών. Αν κινηθείτε μεταξύ 09.00 και 10.00 πιθανόν να με συναντήσετε εκεί – αφού φυσικά έχετε προσέξει την κόκκινη Vespa, παρκαρισμένη έξω από την είσοδο στην Π.Π. Γερμανού. Η βιομηχανική διακόσμηση με έντονο το στοιχείο του ξύλου, με κάνει να ονειρεύομαι πως κάποια μέρα θα λειτουργήσει και ως brunch meeting place. Παιδιά, μήπως να το σκεφτόσασταν; Τα δύσκολα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα ερχόμαστε κατευθείαν από το Soul.

Με την vespa μου, επίσης, ανακάλυψα πως, σαν άλλη σπηλιά του Αλαντίν, το «Σουσάμι Άνοιξε», στο 33 της Ιουστινιανού, –στην καρδιά του κέντρου- προσφέρει απίθανα βιολογικά προϊόντα. Και προωθεί το γούστο μας στη μάχη κατά της κακογουστιάς. Στον ίδιο δρόμο, -μιας και κάνατε τον κόπο να τραβηχτείτε μέχρι εδώ- από την άλλη μεριά της Αριστοτέλους, στον πεζόδρομο, βρίσκεται, το Κρίταμο. Καφετέρια με αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα. Από τσάι μέχρι bio-cola! Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ινδικό έχετε δοκιμάσει; Όχι; Καιρός να δοκιμάσετε! Αν ναι, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Καλό το κινέζικο, αλλά με την ινδική κουζίνα, σας ανοίγεται ένας καινούριος κόσμος. Πολύ μεγαλύτερος. Περίπου 1 δις φορές. Όσο και ο πληθυσμός της Ινδίας. Θυμάμαι τον συγκάτοικό μου στην Ιαπωνία, να μου διηγείται, πως η ινδική κουζίνα βασίζεται αποκλειστικά στη γη. Ακόμα και το κρέας, μου έλεγε, εμπλουτίζεται με τόσα αρωματικά, με αποτέλεσμα να γεύεσαι κάτι το διαφορετικό! Για ινδική κουζίνα σας προτείνω το σαν Ινδία εστιατόριο -Nargis- που βρίσκεται κρυμμένο στην Αλεξ. Σβώλου. Αν χρησιμοποιείτε GPRS, σας εγγυώμαι πως δεν θα το βρείτε μιας και είναι τοποθετημένο -σε ένα αδιέξοδο- στην Καπ. Πατρίκη 18. Αν χρησιμοποιείτε τα μάτια σας, είναι το αδιέξοδο στενάκι απέναντι από το σινεμά «Έσπερος» της Αλεξ. Σβώλου. Αν πάλι δεν σας αρέσει η πολυεθνική κουζίνα και είστε 100% Έλληνας με εμμονή στις ελληνικές γεύσεις, σας έχω πάλι πρόταση. Σουτζουκάκι με 3 αστέρια Michelin. Στη Σοφούλη 77. Στον παλιό καλό Κρόνο. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα πιάτα, το σουτζουκάκι και το συκώτι κάνουν την διαφορά. Ιδανικό περιβάλλον, σε μια Σοφούλη που γίνεται κέντρο απόκεντρο και θα πρωταγωνιστήσει τα μεσημέρια, αλλά και τα ήσυχα βράδια του φθινοπώρου που έρχεται. Και επίσης, είναι σε ακτίνα που μπορείς να μεταβείς με το vespaki, καλή ώρα..

Αγαπημένος δρόμος δικός μου και της Vespa, –με πίσω, εκείνη-, είναι η Αγ. Δημητρίου. Διότι, έχει πρώτον σκιά και δεύτερον χίλια μικρά καφεστιατόρια χωμένα στα δεκάδες σοκάκια δεξιά και αριστερά. Αγαπημένο και των τριών (δικό μου, εκείνης και της vespa) είναι η Πρίγκηπος στην Αγίου Παύλου, που σε ταξιδεύει σε μέρη πολίτικα! Ίσως να φταίει το Τουρκικό Προξενείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Λίγο πιο κάτω, συνεχίζοντας την βόλτα -με μία ακριβώς γκαζιά- πέφτεις πάνω στο εστιατόριο Οινοχόοι και εκεί τελειώνει η βραδιά. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με καλό κρασί και σαλάτες μοναδικές.

Κάπου εκεί η μέρα κλείνει. Παίρνω την vespa μου, το κορίτσι μου και βουρ για το σπίτι.

9 σχόλια:

  1. Καλοταξιδη!!!
    Πριγκηπος!!!! Να ξερες τι μου θυμισες! Ατελειωτες παρτιδες ταβλι πριν περιπου 15 χρονια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρα περνας εκει πανω!
    Μεγεια το βεσπακι και με το καλο το μαγαζακι!
    Ε..ψιτ! Το κοριτσι και τα ματια σου!;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε φιλαράκι μου με το καλό το Soul bar!!
    Θα κάνεις εγκαίνια; Θα μας καλέσεις; Άντε και ένα μαγαζί για bloggers στη Θεσσαλονίκη.
    Θα με βάλεις να αλλάξω συνήθειες. Πάνε τα μπαράκια που συχνάζω. Αλλάζω στέκι στις 7!!!!
    Φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά για όμορφο ΣΚ.

    Υ.Γ. Να πεις ακριβώς πότε θα ανοίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ενημερώσω για ακριβής ημερομηνία σύντομα!

    Προτιμώ Εκείνη τη βέσπα ;)

    Άντε να ξυπνάμε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με γειά η vespa (και την έχω βάλει στο μάτι αυτήν την S), καλοτάξιδη και πάντα με... ωραίες θηλυκές παρουσίες πίσω! ;)
    Πρόσεχε μόνο... καλή η vespa, αλλά με τέτοιες βόλτες και μάσες, θα παραπαχύνεις! :P
    Να περνάς καλά, αδερφάκο... και να τις χαίρεσαι και τις δύο!

    P.S.: Αν κάποια στιγμή περάσεις από Αγίου Δημητρίου και θέλεις να φας κάτι γρήγορο, κάτι "βρώμικο"(αλλά πεντακάθαρο), στρίψε δίπλα από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης... θα σε περιμένω στο grill giotis! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα που μου το θυμισες! Πρεπει να φουσκωσω το πισω λαστιχο του ποδηλατου μου! Να δοκιμασω αν αμς αντεχει μαζι με το αγοα πρεπει να αρκεστουμε σε βολτα χερι χερι με τα ποδια στο κοντινο δασακι! χαχαχ
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: