6 Οκτωβρίου 2008

Ο ταχυδρόμος της φυλακής.

Σήμερα είμαι πιο άντρας. Έτοιμος να διηγηθώ ιστορίες σκληρές. Κι ας μην έχω πάει στρατό. Στρατός και φλωριές. Ο ταχυδρόμος έκανε στη στενή. Έκανε καινούριους φίλους. Έμαθε πολλά. Τώρα είναι πιο έτοιμος να διοικήσει. 
Οκτώβριος 2000. Τραπέζι με τον τότε πρωθυπουργό της Γαλλίας. Nicola!  Tu es magnifique! Grece es tres forte! 
Οκτώβριος 2008. Πλατεία Αριστοτέλους. Αυτόφορο. ΓΙα ανύπαρκτη παράβαση. Αλλά, πού να βγάλεις άκρη με Έλληνες Επιθεωρητές Κάλαχαν. 
Έτσι, βρέθηκα αντιμέτωπος με έαν σύστημα που σε κάνει εγκληματία σε μια νύχτα. Έμαθα, πώς βάζουν τα ναρκωτικά στη στενή. Πώς συμπεριφέρονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πώς το γαμω-σύστημα δεν σε βοηθά να ξεμπλέξεις. Σε παρασέρνει. Σε τσακίζει. Σε σπρώχνει στα ναρκωτικά. Στην παραμύθα..
Κι εγώ εκεί. Σαν άλλος Καζατζάκης, να οσφραίνομαι την ψυχοσύνθεση αυτών των πληγωμένων, από τη ζωή, ανθρώπων. Άνθρωποι, που η κοινωνία είναι έτοιμη να κατασπαράξει. Κι εγώ εδώ. Πιο πεισμωμένος για τα πολιτικά. Για αυτούς. Γιατί από μικρός το κορμί μου με πονούσε όταν ένοιωθα τον πόνο των άλλων. Άυτό είναι μόνο η αρχή. Η εβδομάδα που μας ήρθε, θα περιλαμβάνει πολύ ψυχανάλυση. Πολύ στοχευμένη κριτική σε ένα ΠΑΣΟΚ που έκανε λάθη, αλλά προσπάθησε και σε μία ΝΔ, που απλά έκανε πολλά λάθη. Εγώ θα τα αλλάξω. Απλά.-


  

18 σχόλια:

  1. Απλούστατα, ουδέν σχόλιον. Κυρίως για το κομμάτι της εξουσίας που δίνεται σε όποιον να'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκανες φυλακή???? καλά σοβαρά τώρα??? Πήγες εκεί που no blogger has gone before...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kitsosmitsos

    Άστα!

    mahler76
    Κρατούσα σημειώσεις στο ανύπρκτο χαρτί τουάλέτας. Ταχυδρόμος is here. Το blogging στη δική μας διάσταση. Παρακαλώ να δημοσιευτεί.΄;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hfaistiwnas

    Το ανικητο σύστημα. Ήρθε στο Soul για ένταση στις 22.30! Rock the way!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι μαλάκες! Απλά δεν θα είχαν τι να κάνουν.. τι βλάκες Θεέ μου...
    Άσχετο, είδες τι γίνεται στα κρατητήρια Πάτρας; Χαμός.. το έβγαλαν και στις ειδήσεις.. αν θες πήγαινε να δεις πρέζα τιβι..
    Μια εμπειρία ακόμη αγαπητέ.. Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. hfaistiwnas

    Ακόμα κάτι να λέμε στα γεράματα hfaistiwna!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τεραστια μαλακια..
    αλλα εμπειρια :)
    φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω πάθει ένα σοκ! Φαντάζομαι εσύ! Μη σου τύχει είναι ε?? Πως νιώθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη για να καταλάβω...ήρθαν οι μπάτσοι στο μαγαζί επειδή έγινε καταγγελία και συνέλαβαν εσένα επειδή ήσουν υπεύθυνος; Εμεινες μέσα ολόκληρη νύχτα κτλ.

    Εχουμε ξεφλυγει τελείως αν είναι έτσι! Ολοι μαζί ένοχοι, αθώοι στο ίδιο καζάνι. Τι να σου πω...θα περιμένω και εγλω καμία λεπτομέρεια για να γελάσουμε με τα αστεία και να κλάψουμε με την κατάντια.

    οσο για το πολιτικό κομμάτι που έγραψες, θα συμφωνήσω απόλύτα.

    Υ.Γ. Στο Soul ε; Τα Χριστούγεννα θα περάσω για ουίσκι! Να τραγουδήσουμε παρέα "Της Φυλακής τα σίδερα" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ellada !
    Όχι παίξε γέλασε!
    Εδώ οι νόμοι τηρούνται...-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλα ρε φίλε!
    Τι να πεις τώρα !
    Μην μπλέξεις είναι η φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να είναι η πρώτη φορά και η τελευταία!Τα "όργανα" δεν αλλάζουν με τίποτα!Αλλοτε θα βρεθεί ένας Μητσοτάκης(μπρρρρρρρρ!)να τους πει,Εσείς είστε το Κράτος,Άλλοτε θα βρεθεί ένας Πολύδωρας ή Πολύξερας να τους ανακηρύξει praetor urbanis,θέλει πολύ για να το πάρουν πάνω τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμ ποιος θα παει φυλακη; Αυτος που αρπαζει εκκταομυρια;; Οχι βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα... Το Ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί το γκουαντανάμο-πληγή της Ελληνικής κοινωνίας... Μας διαχωρίζει σαφώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τόσα άλλα άλλωστε... Όμως εδώ υπάρχει μια ανοικτή πληγή, σωστός πομφόλυγας, που σύμπασα η Ελληνική Κοινωνία κάνει πως δεν βλέπει... φυσικά είναι το θέμα του δικαίου... ο όρος Δικαιοσύνη, εμπεριέχει το δίκαιο, κάτι που στην Ελλάδα, από κτήσεώς κόσμου, δηλ από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, 1830 και ένθεν είναι και εξακολουθεί να είναι ζητούμενο...

    Το δίκαιο στην Ελλάδα, προκύπτει μέσα από ένα καθεστώς συνδιαλλαγής εξουσίας, διαπλεκόμενων και αλληλοαναιρούντων φορέων και τέλος της ισχύος του κρίνοντος και κρινόμενου... Οι νόμοι δεν παίζουν ρόλο... είναι απλά διακοσμητικοί. Το τι ερμηνεία θα δοθεί σε αυτούς, το κρίνουν άλλοι. Οι δικαστές απλά βάζουν την υπογραφή τους, αφού κανείς δεν υπάρχει να τους ελέγξει... Έτσι αν και ο νόμος απαγορεύει την κράτηση κάποιου, ο εισαγγελέας μπορεί να τον επικαλεστεί για το αντίθετο, δηλ την προφυλάκιση (βλέπε Σάκης Κεχαγιόγλου). Γιατί από πίσω κρύβονται διαπλεκόμενες εξουσίες: μπούλη, ή θα κάνεις τη πάπια, ή πας μέσα... κι ο μπούλης το ξέρει το ποίημα του... δεν έφτασε εκεί που έφτασε ως αετόπουλο, αλλά ως κοττάρα... Οι εξουσίες είναι πολλές... Πχ ο Τύπος, αν το απαιτεί αλλάζουν άρδην τα δεδομένα μιας δίκης και απαλλάσσεται ή καταδικάζεται ο κατηγορούμενος....
    Τέλος όταν τα συμφέροντα το απαιτούν, οι νόμοι αλλάζουν άρδην για να ευνοήσουν, κι αν είναι αντισυνταγματικοί, τότε αναθεωρείται το σύνταγμα... Με 5 μόλις αναθεωρήσεις στα συντάγματα και τους καταστατικούς χάρτες στα τελευταία 200 χρόνια στiς Ευρωπαϊκές χώρες, εμείς εδώ έχουμε 5, μόλις τα τελευταία 30 χρόνια... Τέτοια ωραία...
    Στις φυλακές, καταλήγουν οι ανίσχυροι, οι μη έχοντες τα μέσα και τον τρόπο... Τότε φυσικά, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι δικαστές, η αστυνομία μας, όλοι εν χορώ φερονται σκαιότατα σε αυτούς κατά πως πράττουν οι θρασύδειλοι... Θυμάστε στο Στρατό, τον επιλοχία και το λοχαγό, που κοκορεύονταν στους αβυσμάτωτους φαντάρους? Κάπως έτσι... Το σύστημα δλδ εξαντλεί την αυστηρότητά του και τον παραδειγματισμό του στον αδύναμο, ενώ αντίθετα εξαντλεί την επιοίκειά του και την κατανόησή του στον ισχυρό... Κι αυτό στην Ελλάδα το γνωρίζει και η άκρη της καρφίτσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σύστημα, που όχι μόνο σε δικάζει για ανύπαρκτα (πολλές φορές) εγκλήματα. Αλλά βάζει τους χρεοφειλέτες ας πούμε με τους εγκληματίες και τους παιδεραστές στο ίδιο κελί.
    Πως το είπες ? Γαμω-σύστημα. Έτσι, απλά. Για να συγκρατήσω την επομένη χυδαίοτητα που έρχεται στο δικό μου μυαλό, για το 'σύστημα'.
    Τα φιλιά μου, εύχομαι να μη σου ξανασυμβεί ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά να πάθεις καθικάκι..!@#%^$&..άσε που πρέπει να συνηθίσεις τέτοιες καταστάσεις τώρα που είσαι επιχειρηματίας..Καλησπέρες δικηγορίστικες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έγινες αυτό που λέμε "αυτοφοράκιας" των μπαρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: