7 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεχασμένος πρίγκιπας.



Το καλοκαίρι πέρασε σαν σίφουνας. Ο Σεπτέμβριος έχει μπει για τα καλά και η Διεθνής Έκθεση, ετοιμάζεται να μας ψήσει στο μποτιλιάρισμα. Μια περίεργη ατμόσφαιρα πλανιώταν στον αέρα ολόκληρο το καλοκαίρι, σ'αυτήν την πόλη που συρρικώνεται τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά.

Ο Μητροπολιτικός Δήμος της πόλης μας, έχει στερηθεί φορολογικής ενημερότητας και σημαίνοντες πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης κινδυνεύουν με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Τα μικροαστικά κατάλοιπα αυτής της πόλης, δεν μας αφήνουν να ανοίξουμε τα μάτια μας και αρεσκόμαστε να ασχολούμαστε με τα θέματα των άλλων. Ασχέτως αν τα δικά μας, είναι μεγαλύτερα και ουσιαστικότερα. Ο επίσημος μπάρμαν της πόλης, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, βραβεύθηκε με την ανώτερη τιμή, ως ο καλύτερος μπάρμαν του κόσμου. Το Δημαρχείο τελειώνει. Η TV100, μετράει αντίστροφα τις μέρες για την απελευθέρωση της πόλης. Ή την ουσιαστική υποδούλωσή της σε μια ακόμα πιο νεοσυντηρητική άρχουσα τάξη. Οι φίλοι μας οι Ρώσοι συνεχίζουν να αγοράζουν την Γη Της Χαλκιδικής και σύντομα in a theater near you. Καταραμένη εργολαβία Το Ολύμπιον βρέθηκε σε καινούρια χέρια (για ακόμα μία φορά). Τα μπαρ στην περιοχή της Βαλαωρίτου ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Τα τζιπ αυξάνονται κι αυτά σαν τα μανιτάρια, έχοντας μια μαγική ικανότητα να αυξάνουν τον χαμένο αντρισμό των ιδιοκτητών τους, αλλά ταυτόχρονα και τους δηλητηριώδης ρύπους στην ατμόσφαιρα της πόλης. Gasoleaters. Το μετρό προχωράει, ασχέτως αν κινδυνεύμε κάθε τόσο, διασχίζοντας την Εγνατία οδό. Παιχνίδι με το θάνατο, τραγουδούσε ο πιο σύγχονος Έλληνας ποιητής, ο Γιάννης Αγγελάκας. Το facebook, συνεζίζει να υποκαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία. Ο Γαλανός, συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τις πρωινές του πτήσεις και τις all time, συμβουλές του για κρασιά ενδόδιμα και αποικιακά.Ο Τσιτσόπουλος συνεχίζει να μας τα χώνει στον αέρα. Ο Offradio ακούγεται και στο iphone. To Soul συνεχίζει να μας απογειώνει τα βράδια. Το Local τη μέρα. To Banquet, στο in between. To Ideal, στις νύχτες κρασιού. Οι πεζόδρομοι είναι ακόμα κατηλημένοι από μηχανάκια (και κανείς δεν κάνει τίποτα γι'αυτό). Η Δημοτική Αστυνομία με τα ποδήλατα αρχίζει να μοιάζει με την αστυνομία του Palm Springs. Που είναι οι ξανθιές με το αβυσαλέο ντεκολτέ, που μας υποσχέθηκαν, οέο. Η Athens Airways μας άνοιξε νέους ορίζοντες. Ο Πέτρος Κωστόπουλος κυκλοφόρησε το νέο του cd με εκπληκτικές μουσικές. Ο πεζόδρομος στη Νέα Παραλία, επιτέλους έκλεισε και δόθηκε σε αποκλειστική χρήση στους πεζούς και ποδηλάτες. Οι ποδηλατόδρομοι ακόμα απουσιάζουν. Το ΚΘΒΕ, έχει καινούριο καλλιτεχνικό διευθυντή. Οι Beetroot έχουν ακόμα περισσότερα βραβεία. Οι εκλογές δεν έρχονται. Και πόσα άλλα.

Και εμείς ακόμα εδώ. Μεταξύ εκεί και εδώ. Γιατί και εκεί να είμαστε, πάντα το μυαλό μας θα είναι εδώ. Αλλά και εδώ να μείνουμε, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το εκεί. Τόσο απλά.Αν ο δρόμος σας, σας φέρει στο Λονδίνο, poke me.

11 σχόλια:

  1. Κι εσύ poke me, αν βρεθείς κατα ΝΖ μεριά...
    Σε φιλώ...Καλή βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή στα μανιτάρια..κάποια απ΄αυτά είναι..δηλητηριώδη! ;-)

    Καλημέραααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεταξύ εδώ και εκεί.
    μεταξύ τώρα και μετά.
    μεταξύ και ανάμεσα.
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θα ήταν ωραίο αντί για σκούντηγμα να είχε και φιλί ή χαστούκι;
    ο φεισμπουκικός προβληματισμός της ημέρας...
    mind the gap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ταχυδρόμε βλέπω βάλατε φωτογραφία μου στο ποστ σας και χαίρομαι πολύ. :)
    χαίρομαι που ο ξυδάκης είναι αγαπημένος σας.
    άντε κανόνησε τσιπρο-μάζωξη στην πόλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτω τα χέρια από το Μικρό Πρίγκιπα! Και αφήστε τον μακριά από τις εκλογές! Πώς; Δεν κατάλαβα καλά; Ε... δεν πειράζει! ;)

    είμαι γκρινιάρα και δε σνουποφιλώ σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάπως έτσι κυλά άλλη μία μέρα... όσο για τα τσιπάκια ... γυναίκες βλέπω να οδηγούν τα περισσότερα ... και για τον ποδηλατόδρομο φρίκη επί Αγ. Δημητρίου, σήμερα είδα κανά 5 παρκαρισμένα κατά μήκος του...

    Και ο Μικρός Πρίγκηπας δεν λέει να ρθει ή μήπως ήταν και είναι για πάντα εδώ. Οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είστε κι εσείς "μια ωραία ατμόσφαιρα" κει πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: