19 Οκτωβρίου 2009

Κυβέρνηση 2 εβδομάδων.

Η κυβέρνηση διανύει, αισίως, 2 εβδομάδες θητείας. Διάχυτος ο ενθουσιασμός, ανά την Ελλάδα. Πραγματική η προσπάθεια για εξυγίανση. Τραγικά τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Την ύστατη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός, κατάφερε να υπενθυμίσει τους Έλληνες τον λόγο που τον στήριξαν 6 χρόνια πριν. Κατάφερε, επίσης, να μας γεμίσει ερωτηματικά για τα πραγματικά αίτια που τον οδήγησαν στο να ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης των μεταπολεμικών χρόνων. Ποιος τον οδήγησε σ'αυτή την κατρακύλα. Περασμένα ξεχασμένα, όμως αυτά, μιας και οι ελπίδες των νεοελλήνων βρίσκονται στις πλάτες του ΓΑΠ.
Ελπίδες για αλλαγή δείχνουν οι πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού. Ελπίδες για το περιβάλλον. Ελπίδες γενικώς. Μεγάλη αλητεία του ΚΚΕ που έβγαλε συμπολίτες μας να περικυκλώσουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμα μεγαλύτερη γραφικότητα δείχνουν όλοι αυτοί -bloggers και μη- που εναντιώνονται των επιχειρήσεων στα Εξάρχεια. Μάλλον θέλουν να βγάλουν τρελούς όλους εμάς, που σκεφτόμασταν να παρκάρουμε στην ευρύτερη περιοχή, με το φόβο πως θα κάψουν το αυτοκίνητό μας. Μήπως ξεχνάμε, την τριτοκοσμική εμπειρία να σταματούν κουκουλοφόροι περαστικούς, ζητώντας τους ταυτότητα, στην ελπίδα πως θα βρουν αστυνομικό; Είναι αυτή κατάσταση ενός ευνομούμενου κράτους; Δεν μπορώ να το δεχτώ και είναι πέραν της δικής μου λογικής, ένας Έλληνας πολίτης -πολιτικός ή μη- να φοβάται για την ασφάλειά του και για τον τόπο επιλογής της κατοικίας του. Ναι ρε, θέλω να μείνω στα Εξάρχεια και γουστάρω. Μπράβο, σε όλους αυτούς που συνεχίζουν και τολμούν. Τώρα τα πράγματα, θα είναι καλύτερα.
Τις 10.000 φαίνεται πως ξεπερνούν οι αποσπασμένοι από το Δημόσιο. Τώρα, επιτέλους, γίνεται ξεκάθαρος ο λόγος που οι δρόμοι και οι καφετέριες είναι γεμάτες τα πρωινά. Μεγάλο μπράβο στον ΓΑΠ, για την πρόθεσή του σε βάθος χρόνου να εγκαταλείψει το Μαξίμου, διότι δεν είναι προσπελάσιμο για άτομα με αναπηρίες και δεν είναι οικολογική η χρήση του. Έχουν σφίξει τα ζωνάρια και αυτό είναι γεγονός, σε όλους. Μειώνονται οι αποσπασμένοι. Μειώνονται οι αστυνομικοί φύλαξης. Δεν νοείται, οι αστυνομικοί να φυλάνε πολιτικούς και δημοσιογράφους και να αφήνουν εμάς αφύλακτους. Το βελτιώνει και αυτό ο πρωθυπουργός.
Πραγματικά είναι γεγονός πως για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετές, βλέπω τους συνανθρώπους μου να είναι αισιόδοξοι, ασχέτως πολιτικού δόγματος, για το μέλλον της χώρας. Δεν δέχομαι να σκύβω το κεφάλι και να ακούω την κριτική των Ευρωπαίων εταίρων. Θέλω, επιτέλους, να τους κοιτάμε όλοι, με ψηλά το κεφάλι. Και αυτό φαίνεται πως στην αρχή, ο ΓΑΠ, το προσφέρει απλόχερα σε όλους μας.
Κάνουμε σκληρή δουλειά, αλλάζουμε σελίδα και οδηγούμε όλοι μαζί τη χώρα μπροστά. Ας μην ξεχνάμε πως τη διαφθορά εμείς την τροφοδοτούμε. Τη φοροδιαφυγή εμείς τη δημιουργούμε. Τη στασιμότητα εμείς την προωθούμε. Εμείς βάζουμε τους στόχους ψηλά και εμείς τους επιτυγχάνουμε. Ο ΓΑΠ, φαίνεται πως μας εμπνέει να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω. Μας θύμησε τον καλό μας εαυτό. Αυτόν που πρέπει πάντα, ως Έλληνες, να υπηρετούμε.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

12 σχόλια:

  1. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι δυναμικά. Τελικά ή ο πύχης φταίει για το νέφτι ή το 10+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα!
    Περασμενα ναι, ξεχασμενα οχι ελπιζω, γιατι πρεπει επιτελους να μαθουμε να θυμομαστε σαν λαος και να επιβραβευουμε η να τιμωρουμε αναλογως την περιπτωση!

    Οσο για τα Εξαρχεια, εγω δεν ημουν εκει, αλλα δεν ειμαι αντιθετη στην επιχειρηση, αλλα στον τροπο διεξαγωγης της, απο οσα εχω ακουσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας ελπίσουμε να αλλάξουν πολλά! προς το καλύτερο. μου έκανε απίστευτη εντύπωση ο αριθμός των κρατικών αυτοκινήτων και τα λεφτά που δαπανούνται κάθε χρόνο για την συντήρησή τους! απίστευτο.
    και εγώ ως αφελής ρωτώ. οκ θέλει να έχει ο κάθε κρατικός την αυτοκινητάρα του κλπ. δεκτό. γιατί δεν την πληρώνει ο ίδιος από τον μισθό του και την πληρώνω εγώ με τους φόρους;
    καλημέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί μήπως οι "κινητοποιήσεις" στο λιμάνι κάτι αντίστοιχο δεν είναι;
    Ας δούμε πρώτα τα μέτρα και ας τα κρίνουμε εκ των υστέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάποια από αυτά να γίνουν θα είμαστε καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο;
    Δηλαδή με κάνει έξαλλη.
    Ότι εμείς που δεν ανήκουμε ουσιαστικά σε καμία παράταξη με την έννοια των παρωπίδων. δεν θα έχουμε καμία ελπίδα να διοριστούμε με την αξία μας κάπου.
    Είμαι αισιόδοξη με τα νέα μέτρα της νέας κυβέρνησης και αν όλα όσα λέει τα εφαρμόσει θα με κερδίσει σίγουρα.
    Συχαίνομαι εκείνους που φανατικά υποστηρίζουν κάποιους και δεν βλέπουν ποτέ τα λάθη και τα μεγάλα κουτάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και πάει καλά,
    ομολογω,
    ανέλπιστα καλα,
    τωρα αισιοδοξώ ακομα περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε να δούμε...
    Εξάρχεια θα μείνεις; Πρόσεχε!!!
    Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις, με την απλή λογική και με αυτά που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας

    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικα ισως η κριση να οφειλεται περισσοτερο στην ελλειψη ....ελπιδας!
    Και τωρα υπαρχει...
    Ιδωμεν.
    Καλησπερα φιλαρακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν όλα, αλλά και τα μισά που είπε, αν γίνουν, θα είναι μεγάλο κέρδος.
    Βέβεια ακόμα δεν έχουμε δει περισσότερα, αλλά φαίνεται η διάθεση και η πρόθεση για κάτι διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολλές ελπίδες βλέπω και φοβάμαι μην μείνουμε με αυτές στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: