30 Οκτωβρίου 2009

Κοιτάς ψηλά; Κοιτάω να λες. Σκόρπιες σκέψεις σε ένα κομμάτι κώδικα HTML.

Καλό Σαββατοκύριακο. Μου είπανε το πρωί στη ΔΕΗ. Όπου και έχασα μισή ώρα από τη ζωή μου λόγω της βλακείας που δέρνει τον ταχυδρόμο της γειτονιάς μου. Άκου φάση. Να είσαι ο ταχυδρόμος και να μην σου έρχονται τα γράμματα. Περίεργο πράγμα. Ξύπνησα τις προάλλες και με το μάτι κλειστό, θυμήθηκα πως έχω καιρό να πληρώσω τη ΔΕΗ. Πράγματι είχα καιρό. Πάνω από εξάμηνο. Πάνε οι ταχυδρόμοι του παλιού καιρού. Θυμάμαι μικρό παιδί που με ήξερε με το μικρό μου όνομα. Πολύ χαρά. Η σύνταξη της γιαγιάς. Χαρτζιλίκι. Άρχισε να κρυώνει ο καιρός. Εντύπωση μου έκανε στο Λονδίνο. Ο καλός καιρός. Πλήρωσα δύο λίρες στη ξαπλώστρα και διάβασα την εφημερίδα μου στη λίμνη του Hyde Park. Δεν είχα πια αυτή τη ξεγνοιασιά. Στο μυαλό σκοτούρες. Μήπως τώρα ενηλικιώνομαι; Μολότοφ. Τρομοκρατικές προσπάθειες. Ένα έθνος αιμορραγεί. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Οι άντρες με τα μαύρα; Far West. Μου αρέσει η βροχή. Έχω ένα καινούριο project στο μυαλό τώρα. Να κάνω αίθουσα τέχνης. Σαν κι αυτές που με χαρά ξεκινάμε να επισκεφτούμε στο Λονδίνο. Γουστάρω τρελά το Monocle. Περιοδικό άλλης εποχής. Το Dazed and Confused. Μοναδικό. Τη Hallam street. Στη Marylebone. Τα πρωινά. Επιτέλους ας δουλέψουν τα πρωινάδικα σ’ αυτήν την πόλη. Όσο κρυώνει. Τα Σάββατα. Εφημερίδα με πρωινό και καλή παρέα. Ο καιρός γενικά ζεσταίνει. Γαμώτο. Ο καιρός γενικά αλλάζει. Φιλίες δύσκολες. Φιλίες γερές. Το δίλλημα. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές και πως να της αντιμετωπίσω. Οι μακέτες με τα έργα, που περιμένουν να δημοσιευτούν. Παρέα με τον Ραπτ, τον Μπατς, τον Σατκ, το Λετσ και τα άλλα παιδιά. Και κορίτσια. Ηλιάνα, Χαρούλα, Νικολέτα. Που στηρίζουν. Που ελπίζουν. Πώς να το αφήσεις. Τα ταξίδια. Στη ζωή. Καινούρια μέρη. Έκανα καλοκαιρινό concept. Tour στη Νότια Γαλλία. Κρασιά και τυριά. Φρέσκες ντομάτες. Κτήματα από αμπέλια. Πιο κοντά όμως τα Χριστούγεννα. Που έρχονται. Ο Jim Carrey. Το πνεύμα των Χριστουγέννων. Πρέπει να το βρούμε. Πρέπει να τα πιούμε. Αυτά. Good night and good luck. Σε μια νεομακαρθική Ελλάδα, προωθούμενη από επαναστάτες της παντόφλας, που κρύβονται πίσω από κουκούλες. Λογοκρισία στη Δημοκρατία. Κινδυνεύει η Ελλάς. Ακόμα και οι τρομοκράτες μας είναι κάγκουρες. Κυκλοφορούν με παπάκια. Έλεος. Λίγο στυλ πια.

12 σχόλια:

  1. Και Γαλλία δηλ;
    Ωραία θα είναι και το Χειμώνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλίες αληθινές να είναι. παντός καιρού. καλησπέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχα,χα,χα,6 μήνες ΔΕΗ;;;
    Και πόσα έδωσες, αν επιτρέπεται;
    (Αλλά θα μου πεις, τόσο που ταξιδεύεις, δεν θα κατανάλωσες πολύ ρεύμα :)
    Ελπίζω να είσαι καλά, σου ετοιμάζω μέηλ...
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ορισμός των σκόρπιων σκέψεων...
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν και καλύτερα μέρη για ανάγνωση εφημερίδας αυτή την εποχή. Κάπου στον 7ο της Tate με θέα όλο το Λονδινακι και ένα ποτήρι κρασί καθότι ο καφές (ελληνικός πάντα) πίνεται σπίτι!

    Υ.Γ. Ηρθες και δεν επικοινώνησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :)

    Συμφωνώ απόλυτα με την πιο πάνω εισήγηση!

    Θα πρότεινα όμως, αντί για κρασάκι, καπουτσίνο με μια από τις απολαυστικές προτάσεις για γλυκό!

    Καλή σου συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε, σε τόσες χώρες ταξιδεύεις, θα μας πεις ποτέ τίποτα γκομενοϊστορίες;
    Εκτός κι αν φοβάσαι μην πέσει παντόφλα απ' την επίσημη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλες οι στιγμές όμορφες και άσχημες πιεσμένες να χωρέσουν σε ένα μικρό κείμενο!
    Η περίληωη των σκέψεων ενός ταχυδρόμου!!!
    Καλησπέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aφου δεν στο κοψαν ,μη μιλας καθολου!
    Καλημερες φιλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. από όλα τα παραπάνω, δύο πράγματα θα κρατήσω.... το χαρτζιλήκι από την σύνταξη της γιαγιάς (που ακόμη "παίζει") και τις δυνατές φιλίες... ειδικά αυτές που μένουν δίπλα σου όταν όλο το σύμπαν καταρρέει...
    και ξέρω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ, ταχυδρόμε μου..!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: