2 Μαΐου 2010

Αλλάξτε τα όλα!


Ιστορική μέρα η σημερινή. Πολλοί θα διαφωνίσουν. Θα βγουν στους δρόμους. Θα σύρουν τη χώρα σε διεθνή περίγελο. Θα κλείσουν ξενοδοχεία. Πλοία. Μπορεί και αεροπλάνα εάν μπορούσαν. Γνωστοί οι μπαχαλάκηδες. Ας κάνουμε όμως την αυτοκριτική μας. Πως συνεισφέραμε όλοι μας σ'αυτήν την κατάσταση. Ας απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών που παίρνουν φακελάκια. Των δημοσίων υπαλλήλων που ντροπιάζουν το έντιμο σύνολο. Ας είναι η κρίση αυτή, αφορμή για να αλλάξουμε την Ελλάδα πραγματικά. Αν την αγαπάμε. Διαφορετικά ας πάρουμε το δρόμο μας. Άλλος για Λονδίνο, άλλος για Βερολίνο και άλλος για όπου τον βγάλει το κεφάλι του..
Το Monocle, το καλύτερο ίσως περιοδικό στον κόσμο κοστίζει 5 λίρες. Στην Αγγλία. Εδώ κοστίζει 14 ευρώ. Καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να τα αλλάξουμε όλα; Να ανοίξουμε τα επαγγέλματα, να μην αποτελεί πια το δημόσιο μονόδρομος; Να διαλέγεις και να κάνει ο καθένας μας αυτό που αγαπά. Χωρίς συντεχνίες και τερτίπια. Να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα πάντα με καπέλο. Φτάνουν τα καπέλα. Να δει την κασίδα μας λίγο ο ήλιος. Όλοι μαζί. Να απαιτήσουμε τώρα την πρόοδο. Αυτό μόνο.

10 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει ανάγκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το όραμα και η ελπίδα θα είναι μια νεα Έλλαδα για τα παιδιά μας,δε μπορώ παρά να χειροκροτήσω το κείμενο αυτό και μια φράση του σημερινού πρωθυπουργού μας:
    «Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, με ενδιαφέρει όταν παραδώσω τη σκυτάλη να έχω κάνει το σωστό. Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη, αλλά αναγεννημένη»
    Τυγχάνει αυτή την αναγέννηση να τη πληρώνουμε εμείς σαν γεννιά για τα λάθη των προγούμενων.
    Αυτά!
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ελπίσουμε πως θα βγούμε καλύτεροι απ' το βάθος του πηγαδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η επιτροπή αντγωνισμού λειτουργούσε κανονικά δεν θα υπήρχαν φαινόμενα όπως αυτά που λες ούτε οι πολυεθνικές τύπου unilever κλπ θα μπορούσαν να επιβάλουν τις τιμές τους!
    Το άνοιγμα των επαγγελμάτων νομίζεις ότι είναι η λύση?

    Κρίμα γιατί περίμενα πολιτικό λογο....
    αντ' αυτού βλέπω μια χωρίς επιχειρήματα υποστήριξη μιας πολιτικής που διεκδικεί στην ιστορία τη θέση της χειρότερης σε όλα τα επίπεδα.
    Το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ...
    αν διάβαζες λίγη ιστορία θα είχες διαφορετικές αντιλήψεις τώρα...

    Κρίμα ταχυδρόμε κρίμα....

    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τουλάχιστον να βγει επιτέλους κάτι θετικό από όλη αυτήν την ιστορία. το θέμα είναι όμως ότι η καθημερινότητα συνεχίζει να ακριβαίνει και αδικαιολόγητα και ανεξέλεγκτα και ανήθικα. είναι τραγικό πριν δέκα χρόνια να ζούσες αξιοπρεπέστατα με 200.000 δραχμές και τώρα τα 700 ευρώ να θεωρούνται κάτι σαν απλό χαρτζηλίκι για τα τρέχοντα έξοδα. είναι τραγικό ένα μπουλάκι νερό να κάνει 1 ευρώ!
    τα μέτρα είναι σχεδόν αναγκαία. η μεγάλη αδικία είναι ότι τσουβαλιάζονται όλοι. από τους αγενέστατους και υπερόπτες υπάλληλους δημόσιων υπηρεσιών μέχρι δασκάλους και καθηγητές.
    πολύ καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χειρότερο δεν είναι τα μέτρα. Το χειρότερο είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα τα κοινωνικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν κι ακόμα περισσότερα. Όταν το τούνελ φωτιστεί, τότε όλα θα είναι πιο αισιόδοξα. Και μας λείπει πολύ η αισιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως τα λες είναι. Πρέπει να αλλάξουν πολλά και γρήγορα. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι το δυσκολότερο πράγμα. Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσυπογράφω το κείμενο του Ταχυδρόμου.
    Πρέπει να αλλάξουμε,το τίμημα μεγάλο και δύσκολο αλλα πρέπει να πάρουμε τη χώρα στα δικά μας χέρια και να ορίσουμε το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν νομιζω οτι υπαρχει εχτω και ενας Ελληνας που να πιστευει οτι δεν πρεπει να αλλαξουμε εκ βαθρων...
    Αλλα, η ουσια ολη συνοψιζεται στα λογια σου:

    "Ας απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών που παίρνουν φακελάκια. Των δημοσίων υπαλλήλων που ντροπιάζουν το έντιμο σύνολο."

    Και συμπληρωνω και των Βουλευτων, επιτροπων κτλ που καταληστεψαν ταμεια και πακετα στηριξης..

    Μα το απαιτουμε ηδη ταχυδρομε, το απαιτουμε και απαντηση δεν παιρνουμε.
    Οσο λοιπον η απαιτηση του λαου για δικαιοσυνη μενει στον αερα, πως απαιτει καποιος απο τον λαο να στηριξει τα οποια μετρα; Για αλλη μια φορα αναποδα τα κανουμε, επειδη βολευει καποιους! Και δεν εχω ακομα ακουσει μια σαφη απαντηση για το αν θα αποδοθει δικαιοσυνη, ποτε, με ποιον τροπο, για το ποια ακριβως αποτελεσματα θα εχουν αυτα τα μετρα με νουμερα συγκεκριμενα, μονο αοριστολογιες ακουω! Χωρια τις εξαιρεσεις που παντα βολευουν τους ηδη εχοντες...Δεν γινεται λοιπον να μην μας βρουν απεναντι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλούστατα, αν δε γίνει τώρα δε θα γίνει ποτέ. Μέσα από το πρόβλημα, ώρα να δούμε την ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: