25 Μαΐου 2010

ZOOBS. Η φωτογραφία στα καλύτερα της.


Με μεγάλη προσμονή αναμένω (κοιτώντας ανυπόμονα το επιτραπέζιο ημερολόγιο) τις ημέρες να περνούν και να πλησιάζει το ταξίδι στο Λονδίνο. Ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη Βρετανική πρωτεύουσα που πέρα από όαση δροσιάς θα μου δώσει την ευκαιρία για λίγη απομόνωση από όλα. Κινητά και ακίνητα…

Ο βασικός λόγος αυτής της επίσκεψης, τη συγκεκριμένη στιγμή, παραμένει η πρόσκληση που με μεγάλη έκπληξη έφτασε στον υπολογιστή μου για τα εγκαίνια της Έκθεσης της Gallery Opera στη New Bond street, του Λονδίνου. Στις 16 Ιούνη ένας πολύ σημαντικός σύγχρονος καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δουλειά του, της οποίας τα έσοδα των πωλήσεων θα δοθούν στην Βρετανική Έρευνα για τον Καρκίνο. Ποιος είναι λοιπόν ο ZOOBS;

Ο ZOOBS σπούδασε Καλές Τέχνες στη Σχολή SLADE του UCL καθώς επίσης Σχέδιο και Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Kingston. Δημιουργεί στο χώρο της ψηφιακής τέχνης και τα έργα του καταπιάνονται κυρίως με μόδα, φωτογραφία, και σχεδιασμό. Μέσα από τις σπουδές του κέρδισε μία μοναδική συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Shiseido Cosmetics, σε θέματα σχεδιασμού και φωτογραφίας. Η συνεργασία με την εταιρεία συνεχίστηκε και κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη, στο Παρίσι. Στο Λονδίνο επέστρεψε μετά από καιρό, έτοιμος να κερδίσει το αυστηρό Βρετανικό κοινό της Τέχνης και το έκανε. Η πρώτη σόλο δουλειά του είχε τεράστια επιτυχία.

Η αγάπη, η μαγεία, ο θάνατος και τα βαθύτερα συναισθήματα πρωταγωνιστούν στις δουλειές του Βρετανού καλλιτέχνη που αρέσκεται να δίνει μια αύρα στοιχειωμένου και σκοτεινού στις δουλειές του, πράγμα που όπως ομολογεί ο ίδιος πηγάζει από τα παιδικά του χρόνια. Έχοντας χάσει τον έναν του γονιό σε πολύ νεαρή ηλικία, βρήκε γρήγορα καταφύγιο στην τέχνη και τη δημιουργία.

Σήμερα ο ZOOBS δημιουργεί στα έργα του ένα σουρεαλιστικό κόσμο ενδεδυμένο από εικόνες του ονειρικού και του φανταστικού, στις οποίες όμως παραβάλει εικόνες του πραγματικού. Πάντα θα δούμε σε έργα του κάτι το σύγχρονο. Έμπνευση γι’ αυτόν αποτελούν τα έργα του Modigliani, του Warhol, της De Lempicka και του Mucha.

Ο ZOOBS ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σ’ αυτήν την προσωπική του έκθεση θα παρουσιάσει τη φωτογραφική του δουλειά που αποτελεί οδοιπορικό μια ολόκληρης δεκαετίας. Όσοι τυχεροί επισκεφτείτε την όμορφη και δροσερή Βρετανία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε την Gallery Opera, 134 New Bond Street, W1 2TF στο μοναδικό Λονδίνο.

2 σχόλια:

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: