3 Δεκεμβρίου 2010

Καλά Χριστούγεννα!

Οι εκλογές του περασμένου μήνα γύρισαν σελίδα σε αρκετούς τόπους στη χώρα. Ο Άνθιμος μπήκε στη θέση του. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι άρχισαν επιτέλους να δουλεύουν. Το ΚΚΕ για ακόμα μία φορά έδειξε τίνος δεκανίκι είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο του. Οι πολίτες με ένα συναίσθημα γλυκόπικρης νίκης. Με ένα βλέμμα αποσβολωμένο. Με ένα ερωτηματικό σχηματισμένο πάνω από το κεφάλι τους. Στο Λονδίνο, οι φοιτητές εκφράστηκαν. Για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα, ψήφισε ο ένας στους δύο.

Περπατώ στις βιτρίνες της Τσιμισκή και νοιώθω πως ο κόσμος ελπίζει ξανά. Μυρίζω τα τσουρέκια του Τερκενλή και χαζεύω σαν μικρό παιδί τη βιτρίνα του Ιανού στην Αριστοτέλους. Φωτογραφίζω τα λουλουδάδικα και τις καμινάδες τους που αχνίζουν. Αρνούμαι να ψωνίσω κινέζικα δώρα, κι ας παίρνω λιγότερα, gια χάρη κάποιων παιδιών που δεν γνωρίζουν Χριστούγεννα.

Χαίρομαι που η Γιορτή των Αγγέλων θα γιορτάζεται μ’ αυτόν τον τρόπο, για τελευταία φορά. Το ελπίζω.

Περπατώ στην Καλαποθάκη, στη Βαλαωρίτου, στη Συγγρού, τη Ζεύξιδος και κουμπώνω το παλτό μου από το αεράκι που κατεβαίνω από το βουνό. Από το βουνό μας. Είκοσι τέσσερα χρόνια πήγαν στράφι. Δεν σας χαρίζουμε ούτε άλλη μια μέρα. Ονειρεύομαι υπαίθριες μουσικές και δράσεις στην πόλη. Βάζω το dvd της Παράλλαξης και απολαμβάνω τα δημιουργήματα του ανθρώπου. Χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Μπορεί η αγοραστική μας δύναμη να έπεσε, όμως κανένας δεν θα μας στερήσει τη δύναμη της προσφοράς. Τη δύναμη του ανθρώπου.

Οι βραδιές του Δεκέμβρη είναι οι ονειρικές. Ας τις απολαύσουμε. Είναι αυτές οι βραδιές που όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Όπως όταν το πρώτο χιόνι πέφτει επάνω στο αμάξι καθώς ανεβαίνουμε στο Χορτιάτη και διαπιστώσουμε πως τόσο κοντά στην πόλη μπορούμε να ζήσουμε τα Χριστούγεννά μας λευκά. Και να ονειρευτούμε!

Η ομάδα του libre σας εύχεται χαρούμενε γιορτές και ο νέος χρόνος να φέρει στις πόλεις μας, μια Ανα-γέννηση. Σαν από θαύμα…

10 σχόλια:

  1. Μακάρι βρε παιδί να είναι για όλους έτσι όμορφα! :)
    Καλά να περάσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kανείς δεν θα μας στερήσει την δύναμη του ανθρώπου, αυτο που έχουμε μέσα μας και περιμένει να το βγάλουμε, να το προσφέρουμε.
    Ουτε εγω θα ψωνίσω κινέζικες σαχλαμαρίτσες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντικαταναλωτικό ον εγώ σπάνια κάνω βόλτες στο κέντρο... Καλά μας Χριστούγεννα κι είθε να φανεί με την ανατολή του 2011 μια ακτίνα ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τώρα ήρθε το... σπασικλάκι σνούπι απ' το Νότο: 30 βαθμοί κελσίου, κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα! Έχουν βάλει, πάλι, αυτά τα άθλια φώτα στους δρόμους, λες και συντρέχει λόγος! Χριστούγεννα, ε; Μόνο η κούραση για το παζάρι του σχολείου. Τουλάχιστον αυτό θα είναι για καλό σκοπό...

    αρφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άσε μεγάλη πίκρα η ζέστη στην Αθήνα.

    Καλό σου απόγευμα και καλές γιορτές Ταχυδρόμε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ ταχυδρομε. Αντεχεται τοση αισιοδοξια στις μερες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψιτ! Χρόνια σου πολλά και καλά! Πάντα γερός, δυνατός, δημιουργικός κι ευτυχισμένος!

    σσσμμματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: