28 Ιανουαρίου 2011

Το είδαμε, το σκεφτήκαμε, το προχωράμε! Τέλος στα σκαψίματα του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων!

Τέλος στα σκαψίματα του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων.
Η εικόνα, μόλις τελειώνει ένα έργο να ξανασκάβεται -από άλλη υπηρεσία- στο ίδιο σημείο ο δρόμος για να εκτελεστεί κάποιο άλλο, φαίνεται ότι μπορεί να σβήσει.
Οι πάροχοι προκειμένου να κάνουν έργα, θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική άδεια από τον Δήμο, καταθέτοντας το αίτημά τους μαζί με σειρά δικαιολογητικών, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση αποκατάστασης κάθε ζημιάς ή βλάβης η οποία θα προκαλείται από τις εργασίες τους.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όπως πληροφορείται Κάθε πάροχος ηλεκτρονικών επικοινωνιών προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάσταση, λειτουργία, έλεγχο ή διάθεση δικτύου θα πρέπει προηγουμένως να διαθέτει «δικαίωμα διέλευσης».
Αρμόδιοι για την χορήγηση θα είναι Δημόσιες Αρχές, όπως οι δήμοι. Ο ενδιαφερόμενος πάροχος θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση στους ΟΤΑ και να καταθέτει φάκελο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:


- Σχέδιο ή σκαρίφημα ή ρυμοτομικό σχέδιο επί του οποίου επισημαίνεται η προτεινόμενη ή αιτούμενη όδευση.
- Ενδεικτικά σχέδια – περιγραφές κατασκευαστικών λεπτομερειών των ευκολιών (λεπτομέρειες των φρεατίων, τα μέσα ανάρτησης εναέριων δικτύων, τον αριθμό και τη θέση των δέντρων των οποίων ο πάροχος αιτείται την κοπή, κτλ. ).
-Αναλυτική περιγραφή των εργασιών που θα εκτελεστούν.


Επιτέλους, τάξη!






 

3 σχόλια:

  1. Το ολοκληρωμένο σχέδιο και οι δεύτερες υποχρεώσεις είναι πολύ σημαντικές. Οι δε δήμοι (αν και τούτο αφορά εγκύκλιο του ΥΠΕΣ) θα πρέπει να υποχρεωθούν να εξετάζουν συνολικά ένα δρόμο/πεζοδρόμιο στο οποίο πιθανόν θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες από διαφορετικές υπηρεσίες, υποχρεώνοντας τις τελευταίες είτε να επισπεύσουν τις εργασίες είτε να τις μεταφέρουν αργότερα προκειμένου να γίνει η χρονική σύμπτωση με άλλες εταιρείες/υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπιτέλους να συνεννοηθούν σωστά οι αρμόδιοι για να μην ξανασκάβουν το ίδιο σημείο δύο και τρείς φορές μεσα σε ενα δίμηνο, έλεος.
    Στην περιοχή που ζώ, ο *μπιπ* προγηγούμενςο δήμαρχος άρχισε προεκλογικά να σκάβει μία μεγάλη πλατεία προκαλώντας έμφραγμα γύρω και τώρα ο νύν ρίχνει φήμες οτι εκει ακριβώς επάνω, σε αυτην την πλατεία, θα κάνουν λέει σταθμό Μετρό ! Στο μεταξύ τα σκαψίματα δεν εχουν σταματήσει εδω και 5 μήνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: