28 Φεβρουαρίου 2011

Αργοφαγείον! (Argofageion!)

Πραγματικά, νομίζω πως αυτό που χρειάζεται η πόλη, αν επιθυμεί να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει, να θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες και προϋποθέσεις βαθμολογίας για αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις. Αυτό κρίνεται ακόμα πιο αναγκαίο όταν αφορά το φαγητό.

Η Θεσσαλονίκη ανέκαθεν ήταν μία από τις πόλεις της ταβέρνας και έχει αναδείξει στο παρελθόν εξαιρετικά ταβερνεία που είχαν κερδίσει εθνική αλλά και διεθνής φήμη. Ποιος δεν θυμάται τα Κερδύλια της Πυλαίας, τον Σωτήρη Αδαλάκη στο Λιμάνι και πόσα άλλα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι ταβέρνες βιομηχανοποιήθηκαν, όταν ο φούρνος μικροκυμάτων μπήκε στην κουζίνα και πόσα άλλα. Πολλά από τα προβλήματα θα είχαν λυθεί εάν υπήρχε έλεγχος και επιβράβευση για τους καλούς. Από αυτό εδώ το ιστολόγιο το κάνουμε συχνά...

Η τελευταία γευσιγνωσία μάς οδήγησε σε ένα αγαπημένο στέκι, Το Αργοφαγείον της Απελλού, στο 6. Ένα μικρό ταβερνάκι, που δεν το πιάνει το μάτι σου. Από τη στιγμή όμως που θα καθίσεις στο τραπέζι και θα δεις τον κατάλογο θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Νομίζω πως το Αργοφαγείο αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα γαστροταβέρνας στη Θεσσαλονίκη.    
Ο χώρος ζεστός και οικείος. Μόνο 10 τραπέζια οπότε σεβαστείτε αυτούς που αναμένουν και ανυπομονούν...
Ο κατάλογος αριθμεί 12 σελίδες. Τα ορεκτικά και τα πρώτα κερδίζουν το παιχνίδι. 
Λίγα χύμα κρασιά καλή ποιότητας και μικρή ποικιλία εμφιαλωμένων.


Τις εντυπώσεις κερδίζει ο πίνακας που έχει τα πιάτα ημέρας που αλλάζει καθημερινά.
Κάθε φορά και μια καλύτερη πρόταση.
Η σαλάτα με το σταμναγκάθι και το λόλο ρόσο κερδίζει τις εντυπώσεις κι αν και πικρή σας γλυκαίνει.
Ο ντάκος σαν σε Κρήτη.
Η φάβα ισορροπημένη.
Οι αγκινάρες το must have της γαστροταβέρνας.
Η καπνιστή γλώσσα καλή αλλά, καλύπτει την γεύση της τόσο το καπνιστό, που χάνει λίγο σε διάρκεια.
Μη φοβάστε τις πατάτες (όταν είναι φρέσκες και σε καλό λάδι τηγανισμένες). Εδώ είναι.
Οι γαρδουμπίτσες σαν τη μαμάς. Μούρλια.
Μια καυτερή (πραγματικά) για να μην ξεχνιόμαστε.
Το camembert με μαρμελάδα από βατόμουρα είναι μια αποκάλυψη!
Η καπνιστή μπριζόλα can't miss.
Στο τελείωμα ο σιμιγδαλένιος χαλβάς φτιαγμένος στο λεπτό ολοκληρώνει ένα πολύ καλό γεύμα που θα σας αφήσει με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Βαθμολογία στην Κατηγορία Γαστροταβέρνα
Περιβάλλον: 4/5
Εξυπηρέτηση:4/5
Φαγητό:4,5/5
Τιμές:4/5
Κριτική: Proud to have it in town!

3 σχόλια:

  1. και μόλις φάγαμε και πάλι η όρεξη άνοιξε. :)
    καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo vre Niko.. gia na mi xathoun autes oi ekairetikes epiloges estw kai elaxistes pou uparxoun akomi prepei na tis epibrabeuoume.. me ekanes kai zilepsa ligaki vevaia.. alla i epomeni episkepsi stin Ellada den argei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: