29 Μαρτίου 2011

Baity* όπως σπίτι μου σπιτάκι μου!

Πραγματικά όταν ανακαλύπτω τέτοια μικρά διαμαντάκια, όπου κι αν βρίσκονται, δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην τα βγάλω στον αέρα με μιας. Πόσο μάλλον όταν από πίσω κρύβεται και μια Θεσσαλονικιά. Με μεγάλη προσμονή αναμένω την επόμενη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνας για να σας μεταφέρω και τη γευστική ανταπόκριση πέρα από την παρουσίαση αυτού του πανέμορφου deli. Δυο γυναίκες, μία Ελληνίδα και μία από τη Μέση Ανατολή αποφάσισαν να ενώσουν τα γευστικά τους background και να το προσφέρουν στο κοινό. Και... φυσικά (όπως γίνεται με όλα τα πράγματα που γίνονται με μεράκι) ο κόσμος το αγάπησε! Έχω μείνει εντυπωσιασμένος με το πώς το άεχει αγκαλιάσει ο διεθνής περιοδικός τύπος! Εύγε!

 \
Στη Walton street του Chelsea μόλις κάποια τετράγωνα από τα Harrods (με τα πόδια μόνο αν αντέχετε μισάωρο περπάτημα) άνοιξε ένας μικρός ναός της γεύσης. Η ατμόσφαιρα χαλαρωτική, το προσωπικό (όπως διαβάζω παντού) φιλικό και τα τρόφιμα, όπως θα δείτε στις εικόνες θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς. Το Baity kitchen ανοίγει επτά ημέρες την εβδομάδα και οι επιλογές ςας αλλάζουν σε καθημερινή βάση σύμφωνα με εποχιακά πρώτες ύλες και την έμπνευση του μάγειρα. Lovely!


Ανάμεσα στα αγαπημένα πιάτα θα βρείτε Sayadieh  (μαριναρισμένος βακαλάος με ρύζι κύμινου και σάλτσα από γιαούρτι-tahini), Παστίτσιο (η ελληνική απάντηση στα Lasagna που είναι smash hit στο Λονδίνο), μακαρόνια με τρούφα και τυρί, Γεμιστά, Mjadarra (φακή με ρύζι basmati, καραμελομένα κρεμμύδια, ρόδι και σαλάτα ρόκα). Αυτά είναι μόνο η αρχή, όπως αναφέρουν οι πηγές μου στη Βρετανικά πρωτεύουσα.


Πρέπει να έρθεις για να γράψεις έλεγε το mail που έλαβα προ ημερών. Δεν χρειάζεται! απάντησα θα κάνω την ιντερνετική μου έρευνα και σύντομα θα επανέλθω και με γευστικές λεπτομέρειες, promise.

Ένα είναι το σίγουρο, πως πλέον τα αγαπημένα Sunday brunch μεταφέρονται Στο Baity kitchen!

* Baity στα αράβικα σημαίνει "σπίτι μου"

2 σχόλια:

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: