27 Μαρτίου 2011

Δεν είναι μόνο το πολύ ακριβό πολύ καλό. La Grange Aux Belles, 'La Chaussee Rouge' (2008)


Το τριήμερο που μας πέρασε είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε στον Ξενώνα του Τάκη και της Λήδας: Οικίες Αλεξάνδρου, στον Πολύγυρο. Ορεινή ονειρεμένη Χαλκιδική. Αναλυτική ανάρτηση θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Δεν κρατιώμουν όμως να μην γράψω για ένα εκπληκτικό κρασί που είχαμε τη χαρά να γευτούμε. Το La Grange Aux Belles, 'La Chaussee Rouge' (2008) το είχα κρύψει σε μια βαλίτσα και το έφερα από την Αγγλία. Όχι πως ήταν κανένα σπάνιο κρασί αλλά ο Fergus του St John μου το πρότεινε ανεπιφύλακτα. Κι έτσι έκανα.
Magnum μπουκάλι, ποικιλίες Grolleau και Cabernet Franc. Περιοχή Loire/Anjou. Πάντρεμα δύο ποικιλιών που δημιουργούν ένα ωραίο σαρκώδες κρασί. Η φρεσκάδα γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή που ο φελλός απελευθερώνει τα αρώματα του κρασιού. Κόκκινα φρέσκα φρούτα, δαμάσκηνα, blackberry. Μακρυά επίγευση που αφήνει μια γλυκάδα στον ουρανίσκο.
Ένα καθαρά βιολογικό κρασί που θα συνοδεύσει άριστα λευκό κρέας, απαλά τυριά και σαλάτες.
Η τιμή για το Magnum δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ. Δεν θα το βρείτε εύκολα μιας και παράγετε με μία μοναδική βιολογική μέθοδο και με τεράστιο μεράκι από τον παραγωγό του.

2 σχόλια:

  1. Απο την περιγραφη και μονο φαινεται εξαιρετικο. Το εψαξα ηδη, εδω δεν εισαγεται. Οποτε το σημειωνω για καποια στιγμη που θα βρισκομαι απο κει.. Μπραβο μερακλη ταχυδρομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα πάω καλά με το κρασί ή γενικά με το αλκοόλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: