21 Μαρτίου 2011

Μια Mandola μα τί Mandola!

Κυρική βράδυ. Βροχερής Θεσσαλονίκης. Μικρή, καλή παρέα μετά από καιρό. Αποφασίσαμε να περπατήσουμε στα λαδάδικα. Περάσαμε από την έκθεση των Beetroot στην γκαλερί ESP. Μοναδικά παιδιά. Μοναδικές ιδέες. Στη συνέχεια καταλήξαμε στο Mandola. Μάντολα ονομάζεται το απόλυτο κεφαλλονίτικο κέρασμα. Πρόκειται για ένα καραμελωμένο αμύγδαλο με κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση. Υπέροχο και το εστιατόριο.
Αποφασίσαμε να πιούμε ουζάκι και να το στολίσουμε με όλα αυτά τα καλούδια που έχει να μας προσφέρει αυτό το καταπληκτικό Επτανησιακό εστιατόριο. Με την είσοδό σου σε ζεσταίνουν τα τσιμεντοπλακάκια που επιβεβαιώνουν το μεράκι με το όποίο φτιάχτηκε το Mandola.
Δοκιμάσαμε το περίφημο φρυγαδέλι. Πραγματικά λουκόμι.Τα τοματίνια με ρίγανι και το Ζακυνθινό λευκό τυρί μούρλια! Το φριγανισμένο ψωμάκι με τα ζουμιά από τα τοματίνια ανεπανάληπτα.
Στη συνέχεια η σαλάτα (ρόκα με φινόκιο και τοστάκια με συκομαϊδα). Αρμονικά δεμένες γεύσεις με τη συκομαϊδα, που δοκίμαζα για πρώτη φορά να με εντυπωσιάζει. Κάτι σαν πατέ σύκου.
Μια άλλη εκδοχή για σκουμπρί και πατατοσαλάτα που αξίζει μια ευκαιρία.
Είχα να φάω τηγανιστές μελιτζάνες πάνω από 2 χρόνια και μετά από την επιμονή του ιδιοκτήτη το τόλμησα. Μαγεία...
Το σαγανάκι από φρέσκες γαρίδες να ξεχειλίζει από σάλτσα τομάτας και να αφήνει μια απρόσμενη γλύκα στον ουρανίσκο.
Τα μανιτάρια σαγανάκι (πολύ πολύ καλά) έκλεισαν τον κύκλο του δέιπνου με τον αφρό χαλβά και τις μαστίχες να μας γλυκαίνουν το μέσα μας.

Το Mandola, για το οποίο είχα ακούσει πολλά καλα - που επιβεβαιώθηκαν, βρίσκεται Κατούνη 19 στα Λαδάδικα και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς. Έχει κλείσει αισίως 14 μήνες ζωής και εύχομαι να τα χιλιάσει. Μάλιστα, είμαι σίγουρος...

Κατηγορία: Γαστροταβέρνα
Χώρος: 4/5
Εξυπηρέτηση: 5/5
Γεύσεις: 4,5/5
Περιοχή: 5/5

5 σχόλια:

  1. Στη Ζάκυνθο τόσα χρόνια ξεναγήσεις, τρελάθηκα στις μάντολες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις μάντολες τις βρήκα και στην Κέρκυρα. Όσο για τα υπόλοιπα του ποστ... κακούργεεεεεεεεεεεε! Ας περιοριστώ στη σαλάτα μου. :(


    Υ.Γ. Τα παιδιά σ' αναζητούν. Ειλικρινά! Δε θα κάνεις τίποτα; Μελετάμε τρόπους επικοινωνίας. Αν και στο παρωνύμιο ένας μόνο τρόπος ταιριάζει... ;) Σκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το σημειωσω για την επομενη φορα που θα ερθω Σαλλλονικη! Πολυ γιαμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: