20 Ιουνίου 2011

Με την ελπίδα.


Ακούμε πολλά. Συνέχεια. Ασταμάτητα. Πολλοί από εμάς κριτικάρουμε και σχολιάζουμε την επικαιρότητα από τον καναπέ μας. Μας ενημερώνουν; Μας αποπροσανατολίζουν; Και τα δύο. Μάλλον. Αλλά δεν συμμετέχουμε. Δεν φέρνουμε τα δικαιώματά μας να ψηφίζουμε στον τόπο που ζούμε.

Κάντε μεταδημότευση τώρα! Οι εκλογές ήταν χθες, θα είναι πάλι αύριο. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος, και εμείς σας χρειαζόμαστε! Κάθε τι νέο, κάθε τι φρέσκο!

Στο Φίλυρο.

Ούτε ένα έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Η ίδια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Με μια πλατεία που θυμίζει μαυσωλείο. Θα έρθουν σύντομα να εγκαινιάσουν το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του τόπου. Θα έρθουν τα πρώτα κρύα, ο παγετός και θα χρειαζόμαστε δίχτυ ασφαλείας για τους άτυχους διαβάτες.

Καλλιτεχνικός Ιούνης. Για ποια Τέχνη; Για ποιον κόσμο; Προς ποια κατεύθυνση; Κανείς δεν γνωρίζει. Η Τέχνη προκύπτει. Δεν πιέζεται, ούτε καταπιέζεται σ’ έναν Ιούνη. Αυτοί που την έχουν μέσα τους γνωρίζουν. Αυτοί την προβάλλουν αβίαστα. Και δουλεύουν γι’ αυτήν. Το Φίλυρο αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού. Αβίαστη. Έτσι απλά.

Σχήμα οξύμωρο να βλέπεις από τη μια μεριά αυτή την πλατεία και από την άλλη να ξοδεύονται χρήματα για τον πολιτισμό. Για ποιον;

Κοιτάς παντού. Χρέη. Των προηγούμενων διοικήσεων. Τα αποποιήθηκαν προεκλογικά, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Ήρθε και μας πλάκωσε.

33 νέα σχολεία στο ΕΣΠΑ. Το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς εντάχθηκε. Κανένα καινούριο σχολείο στο Φίλυρο. Ούτε στην Πυλαία. Στη στασιμότητα είμαστε ίσοι, όλα κι όλα. Ούτε βελτιώσεις των υφιστάμενων κτιρίων εντάχθηκαν, ενώ προβλέπεται από το ΕΣΠΑ.

Το σχολειόσημο, πολιτική επιλογή μιας διοίκησης χωρίς φαντασία και πρόγραμμα δράσης. ΜΕ μεγάλες ευθύνες της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, για το Δήμο Θεσσαλονίκης, καταφέραμε και μαζέψαμε πάνω από 15.000 νέους σε δράσεις και εκδηλώσεις με προϋπολογισμό λιγότερο από 5000 ευρώ. Αναρωτηθήκατε πόσο μας κόστισαν οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας; Ψάξτε το. Για πόσο κόσμο; Με ποιο στόχο;

Αποζημιώσεις. Όλοι μιλάνε για περιστολές δαπανών. Κι εμείς, έχουμε 6 αντιδημάρχους και 4 Προέδρους που ακριβοπληρώνουμε. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη η ανεργία έχει φτάσει το 26%. Και εδώ μιλάμε για διπλοθεσίτες απασχόλησης ορισμένων ωρών…

Το 1ο Μονοπάτι Γαστρονομίας έγινε. Καταφέραμε και φέραμε κόσμο που για πρώτη φορά ανεβαίνει στο όμορφο χωριό του Χορτιάτη. Τις 9.350 αναρτήσεις έφτασε στο διαδίκτυο η πρώτη, εξωστρεφής, γιορτή ζωής που διοργανώνεται στο βουνό μας. Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο, το περιοδικό bischotto ως χορηγοί επικοινωνίας, αλλά και τα Ταξίδια της Κυριακάτικης Μακεδονίας, το Ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η Parallaxi και όλα τα Θεσσαλονικιώτικα blogs κάνανε εκτεταμένα αφιερώματα που είχαν ένα και μοναδικό στόχο: την προβολή του Χορτιάτη. Διπλασιάσαμε την επισκεψιμότητα για εκείνο το τριήμερο και δεσμευτήκαμε πως είναι μόνο η αρχή. Και θα είναι. Όσοι τυχεροί ήρθατε στην γευσιγνωσία των κρασιών είμαι σίγουρος πως θα το περιμένετε με αγωνία!

Στο ίδιο μήκος κύματος έγινε και η Ημερίδα για την Παιδεία. Καταγράψαμε τα προβλήματα και τις απόψεις των γονιών και των εκπαιδευτικών, χωρίς κανένα ίχνος κριτικής, για κανέναν. Προβληματιστήκαμε και σκύψαμε το κεφάλι με τη δέσμευση ότι και εμείς από τη μεριά μας, εφόσον μας ζητηθεί, έχουμε να προσφέρουμε πολλές ιδέες και λύσεις.

Τώρα οργανωνόμαστε. Για μια άλλη μεγάλη γιορτή. Της φύσης. Στο πιο όμορφο (ίσως) δάσος του Δήμου μας. Κοντά σας. Αλλά, μην βιάζεστε σύντομα θα σας έχουμε περισσότερες πληροφορίες…

Μια καινούρια κοινωνία σιγοβράζει από κάτω. Είμαστε εμείς οι ίδιοι, αν το πιστέψουμε...

4 σχόλια:

  1. Μια καινούρια κοινωνία σιγοβράζει από κάτω. Είμαστε εμείς οι ίδιοι, αν το πιστέψουμε...

    Αυτο ειναι το στοιχημα της εποχης μας...να βγουμε απο το καβουκι μας, να γνωριστουμε και να συνεργαστουμε για να ομορφυνουμε τον τοπο μας. Ειναι χαζο πως τοσα χρονια καθαριζουμε με επιμελεια και διακοσμουμε και φροντζουμε το σπιτι μας, αλλα τη γειτονια μας, που ειναι το ευρυτερο σπιτι μας, την εχουμε τοσο παραμελησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει η αισιοδοξία που... σιγοβράζει!

    Πιάσε ένα φιλί και καλή συνέχεια σε ό,τι επιχειρείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Butterfly
    Αν απογοητευτούμε κι εμείς, την κάτσαμε τη βάρκα..

    marilia
    Εσύ ετοιμάσου ο κύριος Εθελοντής έρχεται..

    Ασκαρδαμυκτί
    Συνεχίζουμε δυναμικά ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: