19 Δεκεμβρίου 2011

Χαρουμενος ο Καινουριος Μεσαιωνας*. Περιοδικό Biscotto.

Τον τελευταιο καιρο φαινεται πως ολα εχουν αλλαξει. Τιποτα δεν ειναι πια το ιδιο. Οι ματιες των ανθρωπων σε κοιτουν καχυποπτα. Αν εχεις ακριβο αυτοκινητο, μαλλον θα ησουν κλεφτης, αν ζεις τη ζωη σου και απολαμβανεις τα ομορφα πραγματα που σου προσφερει, μαλλον θα κλεβεις την εφορια.Σιγουρα πραγματα.

Απο το "αθωος μεχρι αποδειξεως του εναντιου" φτασαμε στο "ενοχος μεχρι αποδειξεως οτι πληρωσες την εργοδοτικη/ασφαλιστικη εισφορα σου". Μικροι και μεγαλοι, νομοταγεις και παρανομοι, νεοφτωχοι και μη, πρωην νεοπλουτοι και πολιτικοι εχουν επειδωθει σε ενα κυνηγι μαγισσων. Ανελεητο. Οχι ασκοπα, αλλα πολλες φορες αδικα.

Η ελληνικη ιστορια ζηλεψε το μερίδιό της απο το Μεσαιωνα που δεν εζησε και σκεφτηκε πως:
Να μια ευκαιρια!

Voila la joyeux meyon-age!
Το αξιοπεριεργο και η παγκοσμια πρωτοτυπια ομως ειναι οτι σ'αυτον τον τοπο δεν φωναζουν μονο οι νοικοκυρηδες αλλα και οι κλεφτες. Ειμαι βεβαιος πως πολλοι απο αυτους που φωναζουν, υπηρξαν μερος ενος συστηματος που τωρα φαινεται να χανουν τα ηνια.

Πραγματικα, δεν ξερω αν μεχρι να διαβασετε αυτες τις γραμμες εχουμε ευρω, δραχμη, μαρκο ή τοπικο νομισμα πχ. οβολλο (με δυο λαμδα για να ακουγεται ακομα πιο τοπικο). Η ουσια ομως ειναι πως οτι νομισμα κι αν εχουμε, οποια κι αν ειναι η θεση μας στον κοσμο αν δεν φτιαξουμε μια κοινωνια ανθρωπων ελπιδα ως συνολο δεν εχουμε.

Το 2012 που θα υποδεχθουμε σε λιγες μερες συμπληρωνονται 100 χρονια απο την απελευθερωση της Θεσσαλονικης αλλα οπως φαινεται αυτο δεν μας βοηθησε καθολου στη δημιουργια μιας κοινωνιας που θα λειτουργει οπως τα πεντε δαχτυλα του ενος χεριου. Ο καθενας τραβηξε το δρομο του. Αν ουτε τωρα ο δρομος δεν γινει μονοδρομος, ειναι βεβαιο πως θα γινει αδιεξοδο.
Για το καλο μας ας αλλαξουμε ροτα.

Καλες γιορτες και θερμες ευχες για Χρονια Πολλα, Καλα Χριστουγεννα!

* Το βραβειο πρωτοτυπου στολισμου στο Seven Gallery

4 σχόλια:

  1. Πάμε σε κυνήγι μαγισσών πιστεύεις; Αντίθετα, ενορχηστρωμένα οδηγούμαστε, νομίζω, σε κυνήγι όλων των μεσοαστών και διάλυση της μεσοαστικής τάξης. να δούμε τι θα μας φέρει ο καινούριος χρόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές γιορτές και ας ελπίζουμε ότι θα αλλάξουμε ρότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είτε ελπίζουμε ειτε όχι έχουμε μεγάλο κανάλι μπροστά μας...
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα Χριστουγεννα Ταχυδρομε!Να περασεις ομορφα και να μαζεψεις δυναμεις για το μετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: