9 Απριλίου 2012

Αγαπητέ κ. Αντιπρόεδρε,

Η δικαίωση είναι ένα πιάτο που έρχεται κρύο, αλλά όπως φαίνεται έτσι έπρεπε να έρθει για να το απολαύσει ορθά αυτός που το παρήγγειλε. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δικαιωθήκατε με όλους αυτούς τους κουτσούς, στραβούς και αόμματους που είχαν επιλέξει την αφαίμαξη του Ελληνικού κράτους ωσάν άλλον Άγιο Παντελεήμονα, κατά τη γνωστή ελληνική ρήση, για να  την περνούν ζωή και κότα. Που μάλλον το έκαναν σε βάρος όλων των υπολοίπων ευυπόληπτων ελλήνων πολιτών.

Γέμισε ο τόπος απατεώνες. Δημιουργήθηκε μια κοινωνία κηφήνων που όχι μόνο δεν προσέφεραν τίποτα στη κοινωνία, αλλά λειτουργούσαν σε βάρος της. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Πολιτιστικό οργανισμό της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας (παλιάς Νομαρχίας). Αν ισχύει το ρεπορτάζ που με έκπληξη διαβάσαμε πριν από λίγες μέρες σε εφημερίδα της πόλης, ακόμα και σήμερα μοιράζονταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αμφίβολης ποιότητας φορείς σε βάρος όλων των υπολοίπων ανθρώπων και φορέων που πραγματικά παράγουν έργο και θα αξιοποιούσαν την όποια βοήθεια εποικοδομητικά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η οικονομική ενίσχυση με ρουσφετολογικά αδιαφανή κριτήρια όχι μόνο είναι λάθος από μόνη της, αλλά βάζει εμπόδια και στην υποστήριξη ιδεών και σκέψεων που θα έπρεπε να υποστηριχθούν.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία με σαθρά θεμέλια. Δεν μας ενδιαφέρει η χρήση αλλά η ιδιοκτησία. Αγόρασε περισσότερα, πάρε φακελάκι, κλέψε τον συνάνθρωπό σου, ψήφισε αυτόν που θα σε βολέψει, μην χασομεράς με το καλό, το κακό κερδίζει πάντα.

Με τις επιφανειακές σχέσεις, τις σεξουαλικές εναλλαγές, την δυσκολία να εμπιστευτείς, την βιζιτοποίηση των καθημερινών μας σχέσεων, την βιζιτοποίηση γενικώς, δεν οδηγούμαστε πουθενά. Με τους τύπους με τα δανεικά jeep που τώρα παίρνει πίσω το σύστημα που τα έδωσε, να υπόσχονται καταξίωση. Πώς είναι δυνατόν να υπόσχεσαι κάτι, που δεν κατέχεις εσύ ο ίδιος; Στην περίπτωσή μας, είναι και ο γιαλός στραβός και στραβά αρμενίζουμε. Το θέμα είναι, αν θα το καταλάβουμε, προτού να είναι αργά. Αν δεν είναι ήδη.

Κύριε αντιπρόεδρε, καλά τα λέγατε δύο χρόνια πριν, αλλά να σας θυμίσω πως το 80% του ελληνικού λαού δεν τα έφαγε και αν εσείς το ξεχάσατε να σας θυμίσω πως ήσασταν κυβέρνηση για 2 χρόνια και δεν στήσατε στο εδώλιο ούτε έναν βρώμικο πολιτικό. Αντίθετα, συλλάβατε και διασύρατε δεκάδες επαγγελματίες αυτής της χώρας που παρά τα λάθη τους και πέρα από τις όποιες λαμογιές και αν κάνανε, προσέφεραν θέσεις εργασίας και προσπάθησαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα της. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους σας. Αν σας λέει κάτι αυτό, προσπαθήστε για το καλό της γενιάς μου, να αποσυρθούν από την ενεργό πολιτική σκηνή και άλλοι της δικής σας.

Σας διαβεβαιώνω πως η Ιστορία θα σας δικαιώσει για όλα αυτά που κατά καιρούς έχετε πει.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευχές για Καλό Πάσχα σε εσάς και την οικογένεια.

Η γενιά των 390 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. Και όχι μόνο αυτά που λες, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και πόσα ακόμα "έφαγαν" τόσα χρόνια οι τράπεζες και τόσες άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: