7 Απριλίου 2008

The God of Carnage


Μία πολύ καλά δομημένη κωμωδία ανεβαίνει από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου και για περιορισμένες παραστάσεις στο Gielgud Theatre του Λονδίνου. Το αριστουργηματικό The God of Carnage. Πρωταγωνιστούν 4 αυστηρά βρετανοί ηθοποιοί. Το καστ ηγείται ο εξαιρετικός Ralph Fiennes, με τους Tamsin Greig, Janet McTeer και Ken Stott να ακολουθούν.

Μία κωμωδία τραγικών καταστάσεων, καθώς η Γαλλίδα Yasmina Reza μέσα από το έργος της απογυμνώνει την Αγγλική μεσοαστική τάξη. Οι μάσκες πέφτουν και οι ήρωες χαλαρώενουν για να μας παρουσιάσουν τον πραγματικό τους εαυτό με τον ίδιο ρυθμό που κατεβάζουν το ουίσκι. Συγχαρητήρια αξίζουν στον Christopher Hampton (σκηνοθέτη) και Hugh Vanstone (υπεύθυνο φωτισμού).

Όπως δείχνουν όλα, στη Shaftesbuty Avenue ο Απρίλης θα είναι ζεστός, από το γέλιο, και ίσως λυτρωτικός για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την παράσταση. Όσοι βρεθείτε στο Λονδίνο, μη το χάσετε!

6 σχόλια:

  1. Την αγάπη αυτή για το θέατρο δεν την ήξερα, είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμε,
    Μεγάλη αγάπη θεατή μιας και δεν είχα ποτέ βλέψεις για κάτι άλλο. Ίσως γιατί στο θέατρο τα όνειρα γίνονται πρ΄ξη πολλές φορές, μέσα σε δύο ώρες. Όχι, όπως στην πολιτική. Όχι, όπως στην πραγματική ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ζηλέυω που μπορείς να παρακολουθείς θέατρο στο Λονδίνο..damn..Καλησπέρες που πεθαίνουν στη ζήλεια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Όναρ! Αυτό είναι ένα δικαίωμα που κρατάω με νύχια και με δόντια! Κοινώς πάνω από το πτώμα μου! Θέληση θέλει και τίποτα άλλο.. (Α! και οικονομίες από κάπου αλλού! κάτι κόβεις πολλά εισπράτεις)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το συγκεκριμένο έργο έτυχε να το δω πρόσφατα και σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος. Πολύ καλές ερμηνείες, διασκεδαστικό και απρόβλεπτο. Ομολογώ όμως πως αδυνατώ να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό για εμένα συμπέρασμα όσον αφορά το σενάριο και το προβληματισμό που αυτό σου δημιουργεί. Νομίζω το Art υπερείχε όσον αφορά το σενάριο, αλλά υστερούσε όσον αφορά την παραγωγή και τις ερμηνείες (αν και ένας από τους ηθοποιούς – Ken Stott - πρωταγωνιστούσε και στα δυο έργα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: