13 Ιουνίου 2008

Ο Παπανδρέου πρόεδρος.


Οι τελευταίες ημέρες με βρίσκουν ακόμα περισσότερο αγχωμένο για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Μιας χώρας, που ουκ ολίγα έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια. Από γκάφα σε γκάφα. Από ατόπιμα σε ατόπιμα. Και να, σου έρχεται ο κοντός και στο παίζει ιστορία. Αν είμασταν σε εποχές σχολείου θα έτρωγε πολύ καρπαζιά. Μπορεί και εκεί να οφείλεται, βέβαια, ο κομπλεξισμός και η λατρεία του να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Οι φάπες που έφαγε μικρός. Ή ποιος ξέρει, η επιθυμία να αποτελέσει τον τελευταίο πρωθυπουργό του Κινήματος.

Μεγάλη ανωριμότητα δείχνει, κατά τον γραφόντα, ο οποιοσδήποτε επιδεικνύει αυτή την αλλαζονική προσπάθεια να ειναι στην επικαιρότητα. Σε κρίσιμες πολιτικά στιγμές. Εν μέσω σκανδάλων, αρπαχτών, ιδιωτικοποιήσεων και καταπατήσεων (αυτού του ενός και μοναδικού Ελληνικού Πανεπιστημίου). Τώρα, που η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είναι επιτακτική ανάγκη.

Η σπουδαιότητα μιας καλής αντιπολίτευσης, βλέπεται, είναι μεγαλύτερη, ίσως και από μια καλή κυβέρνηση. Γιατί ως γνωστόν, όταν παίζεις με τους καλούς γίνεσαι καλύετρος, όταν παίζεις, όμως, με τα τσικό, μένεις στάσιμος ή χειροτερεύεις. Άντε να δούμε..

*ΥΓ. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση, διευκρινίζω, πως αποτελώ μεγάλο υποστηρικτή των Ακαδημαϊκών επιτευγμάτων και εργασιών του κ. Σημίτη. Για μια Ευρώπη των ανθρώπων. Για μια Ευρώπη των όλων. Αλλά άλλα τα σύκα και άλλα τα μήλα..

16 σχόλια:

  1. στο καλο να παει ο Σημιτακος κ να μας γραφει..ας παει στην ΝΔ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει πολύ παρασκήνιο η ιστορία. Και δεν πιστεύω ότι είναι μόνο οι προσωπικές επιθυμίες του Σημίτη. Πάιζεται μεγάλο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. laplace78

    Ε μα πια! Μας έσκασε!!

    κούκος

    Ότι έχει έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε δεν παει να 'ναι και σύκο και μηλο: δεν τον αντέχω με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν με νοιαζει ουτε το συκο ουτε το μηλο.... εναν ανανα μπορω να εχω/

    καλο 3 μερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες ο Γιωργάκης να έγινε επιτέλους Γιώργος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγαλη πληγη η καταντια της παιδειας και χρειαζεται μεγαλα κοτσια για να την αλλαξει καποιος απο τη βαση, να τα ξηλωσει ολα και παλι απο την αρχη να τα κτισει. Χρειαζεται ομως και πολιτες που να βλεπουν περα απο τη βολη τους, που να μην εχουν μονο την αρνηση σε καθε τι σαν αντιδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ πιστεύω πως τα πράγματα δε μπορεί να είναι τόσο απλά...(χαμπάρι δεν είχα πάρει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θετικό είναι οτι εχει μείνει μόνος ο πρωην "καταλληλότερος" και τα μεχρι χθές πρωτοπαλήκαρα του δεν τολμούν να πουν κουβέντα . Εκτός κατι γραφικών βέβαια!
    Κατι μου λέει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά μου
    Να ακόμη ένας λόγος που είσαι φίλος μου.
    Τον κοντό άντρα τον αντέχω, τον κοντόψυχο ούτε να τον φτύσω.
    Ναι ρε φίλε,
    έλεος, το "κωλοδαχτυλίδι" του, δεν μπορεί να γίνει ακάνθυνο στεφάνι για τον ΓΑΠ.
    Φτάνει πια!
    Δεν θέλω άλλον Παπαντωνίου, Νεονάκη, Τσουκάτο, Κουλούρη, Μπίστη κ.α. Δεν τους θέλω.
    Και μην ξεχνάμε. Την ιστορία δεν την γράφουν άνθρωποι που ζουν την εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα, την γράφουν αυτοί που έρχονται στις επόμενες γενιές.
    "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα" έλεγαν οι παππούδες μας. Πετυχημένος Πρωθυπουργός. Ο.Κ. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ θέλει μια ώθηση, μια δυναμική, μια μεγαλοψυχία και μια βοήθεια, τι κάνει;
    Κοντά πράγματα, στα πρόθυρα του νάνου.
    Ας το δεχτεί επιτέλους, ότι δεν έχει την αποδοχή μας.
    Είναι μνησίκακος και έχει τάξει τον εαυτό του, στην αποκαθήλωση του ονόματος Παπανδρέου, όποιον κι αν το φέρει ως όνομα.
    Δεν θα του περάσει. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΙΤΑΞΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ 8ΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΚ?ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εδω ο κοσμος καιγεται και ο Κωστακης χτενιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλυκέ μου ταχύδρομε, πολιτική... από όπου και να την πιάσεις βρωμάει (πέρα πολιτικών πεποιθήσεων μιλάω).
    Φιλιά καλό απόγευμα, καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σεβόμαι τις προτιμήσεις του καθένα αλλά θεωρώ το Πασοκ ''βρώμικο'' κόμμα με μερικούς πολύ αξιόλογους ανθρώπους, όπως π.χ ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα, ξεπερνάει τα βλογ, πάντως αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 Πασοκ.
    Το 1 το σοσιαλιστικό κομμάτι με τις κοινωνικές ευαισθησίες και το άλλο το ''δεξιό'' Πασοκ που ''βρωμάει'' Νέα Δημοκρατία.
    Καλύτερα να γίνουν 2 κόμματα το συντομότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θείος Βέννυς δαγκωτό, τρελή απογοητευση απο έναν άνθρωπο που απλά οι ίδιοι οι ανθρωποι του δεν τον θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: