20 Ιουνίου 2008

Αίσχος (η συνέχεια)



Σε συνέχεια του προηγούμενου post μου, αναφορικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε στην Επαρχεία Λαγκαδά, με τη βοήθεια και τα φωτογραφικά ντοκουμένα του Ασημώνη, σας παρουσιάζουμε το αίσχος και το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο βάζουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία όταν ψηφίζουμε χωρίς να σκεφτούμε. Όταν ψηφίζουμε χωρίς να νοιώσουμε. Όταν ψηφίζουμε χωρίς να ονειρευτούμε.


Εδώ, στα βόρεια βλέπετε, θα αρχίσουμε να ευχόμαστε να μην βρέξει (σε κόντρα προς όλον τον υπόλοιπο κόσμο) μιας και αν γίνει αυτό, σκουπίδια και απόβλητα θα καταλήξουν στην πανέμορφη λίμνη Βόλβη, η οποία μάλιστα προστατεύεται και από τη Συνθήκη Ramsaar.


Να θυμήσω πως, το οικοσύστημα της Λίμνης, είναι ένα από τα σπουδαιότερα στη Λεκάνη της Μεσογείου. Εδώ, γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και ακόμα και να παύσει μια σειρά Δημάρχων για λίγο καιρό, μπας και βάλουν μυαλό; Α, ξέχασα είναι busy να προφυλακίζουν φανατισμένους φιλάθλους.. My fault!



*ΥΓ1. Το μυαλό μας είναι στην Κύπρο και στους πολίτες της, μιας και το νησί φλέγεται.

ΥΓ2. Μας λείπουν εικόνες όπως οι παρακάτω..



photo: ντετέκτιβ Ασημώνης

21 σχόλια:

  1. Yugs, daw nabasahan ko naman ni sa iban nga blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοσα μετωπα! Που να πρωτοκοιταξεις πια!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι ακουσα και για εισαγγελεα σημερα. Θα το διαστραυρωσω. τα ευσημα επισης καιστον Δημαρχο Συκεων κ. Δανιηλιδη που αντεδρασε ουσιαστικα απο την πρωτη στιγμη.
    (Ντετεκτιβ!!! Καλο.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα πρέπει να νιώσω ντροπή που πριν λίγες μέρες έβγαλα φωτογραφία ένα πράσινο τοπίο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή "επιτρέπω" αυτά τα αίσχη?
    Αχ, Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη πο*στρομάνα... (αν νομίζετε πως μιλάω για τον Δήμαρχο και το Νομάρχη μας... καλά κάνετε!).

    P.S. : Τα πρώτα σχόλια παραπέμπουν σε ιούς, πρόσεχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν οι διάφοροι "Μακεδονάρχες" κοιτάζουν πως θα πάρουν ψήφους όχι κάνοντας έργα και λύνοντας προβλήματα αλλά πουλώντας "αντιαθηναϊσμό" ... ιδού τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπαράδεκτο πραγματικά. Πιάνεται η ψυχή σου μπροστά σε τέτοιες εικόνες καταστροφής. Και όντως, έχεις απόλυτο δίκιο. Που είναι ο εισαγγελέας οέο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! (κατι παραπάνω από αυτό είναι περιττό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά ενώνω την φωνή μου μαζί σας μπροστά στα εγκλήματα.
    Βαζω αμέσως σύνδεσμο σοτ μπλογκ μου προς τα εδω.
    Αντι να βαδίσουμε σε μια καλύτερη μερα, όλο και χειρότερα πάμε. Πού ειναι -οεο- ο εισαγγελέας ;
    Γιατι μένουν ατιμώρητοι και ποιοί ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρωμιά παντού. Στη φύση και τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα πάντα είναι χάος σε αυτή τη χωρά. Εχθές πήγα μια εκδρομή στην Εύβοια, παιρνόντας από τα γνωστά πλέον Οινόφυτα (περιοχή διάσημη πλέον από τις ειδήσεις παλαιότερα, γεμάτη βιομηχανίες), ο αέρας κυριολεκτικά εκεί έφερνε μια φρικιαστική δυσωδία. Σε κάποια στιγμή βλέπω ένα σπίτι νεόκτισο και πανέμορφο εξωτερικά τουλάχιστον, είχε στη βεράντα του το "Ενοικιάζεται". Και συζητούσαμε ακριβώς αυτό, ποιός θα πήγαινε να μείνει εκεί...
    Είναι πραγματικά λυπηρό, για πάρα πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Είναι μια πικρή αλήθεια που κάποιοι απλώς εθελοτυφλούν γιατί απλά έτσι τους βολεύει.
    Φιλιά πολλά καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όλοι φταίμε. και αυτοί που δεν τα καθαρίζουν. και αυτοί που τα βρωμίζουν. είτε σύνολο. είτε μονάδες. και αυτοί που τους ψηφίζουν. και αυτοί που ψηφίζονται και δεν κάνουν αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιδέα δεν είχα για την Κύπρο..τί γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. patsiouri mou, πολύ φωτιά, ένας ή δύο νεκροί και γενικά μεγάλη κατα "λάθος" καταστροφή.. Μπες στο http://www.politis-news.com/ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σκέψου ακόμα και τι σκουπίδι υπάρχει κοντα σε λίμνες, το νερό των οποίων χρησιμοποιείται για ύδρευση πόλεων. φρίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: