14 Δεκεμβρίου 2008

Ho! Ho! Ho!







Δεν μπορώ με καμία δύναμη να σας περιγράψω πόσο χαρούμενο με κάνουν τα Χριστούγεννα. Όμως, είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο Χριστός δεν θα χαίρονταν καθόλου. Κι ας είχε την ονομαστική γιορτή του. Τα Χριστούγεννα, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη επιχείρηση διακίνησης χρημάτων. Από εμάς σε εσάς και τούμπαλιν. Αφού, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε την κατάσταση, ας της εκμεταλλευτούμε. Πως; Ψωνίζοντας, για παράδειγμα προϊόντα που παράγονται στην ΕΕ, όπου γνωρίζουμε πως η παιδική εργασία διώκεται, και όχι προϊόντα χωρών, που είναι βέβαιο πως παιδιά δουλεύουν για να παράξουν παιχνίδια, που προορίζονται για άλλα παιδιά.

Ο ταχυδρόμος αυτό τον μήνα ταξίδεψε εκτός χώρας. Μα, πού αλλού; Στο Λονδίνο. Είναι γνωστή, άλλωστε η αγάπη μου για την πραγματική πρωτεύσα της Ευρώπης. Ακόμα κι αν αυτή, κρατά αποστάσεις από αρκετά Ευρωπαϊκά ζητήματα.

Ο φετινός στολισμός της πρωτεύουσας της Γηραιάς Αλβιόνας, νομίζω πως κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός πως φέτος το ευρώ είναι πολύ ισχυρό, τότε είναι σίγουρο πως οι τυχεροί που θα επισκεφτούν το Λονδίνο τις φετινές γιορτές, θα περάσουν τέλεια. Εγώ, θα συμβουλέψω αυτούς που δεν έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους, να προτιμήσουν την πρωτοχρονιά. Για 2 λόγους. Από τη μία, τα Χριστούγεννα είναι πιο οικογενειακή γιορτή για τους Βρετανούς, και από την άλλη, στις 26 του Δεκέμβρη ξεκινούν οι μοναδικές τους εκπτώσεις. Ναι, καλά ακούσατε! Εκπτώσεις, εν μέσω εορτών!

Ακόμα κι αν δεν είμαι από αυτούς που επισκέπτονται ελληνικούς θησαυρούς, κατά την επίσκεψή τους σε πόλεις του εξωτερικού, θα ήταν καλό να μην χάσετε την έκθεση του Βυζαντινού Πολιτισμού, που εκτίθεται στο Royal Academy of Arts. Ένα μαγευτικό ταξίδι στους θησαυρούς του Βυζαντίου, στην καρδιά του Λονδίνου, στο στολίδι της Μεγ. Βρετανίας, την Βασιλική Ακαδημία Τεχνών.

Όσες μέρες κι αν αποφασίσετε να περάσετε στο Λονδίνο, μην αμελήσετε να απολαύσετε ένα από τα Κυριακάτικα γεύματά σας σε pub. Το Sunday Roast Βeef, είναι απλά ακαταμάχητο, και όσες φορές κι αν προσπάθησα να το μαγειρέψω, φαίνεται πως εκτός Αγγλίας δεν πετυχαίνει. Εγώ θα σας πρότεινα τις εξής τρεις pub: Duke of Wellington (94a Crawford Street, W1H 2HQ), Old Queen’s Head (44 Essex Road, N1 8LN), Westbourne House (65Westbourne Grove, W2 4UJ). Πού ξέρετε; Μπορεί να πέσετε πάνω σε κάποιον celebrity. Τους πραγματικούς. Όχι τους εγχώριους, γιαλατζί. Ο ταχυδρόμος έτρωγε πλάτη πλάτη με τη θεά Sienna. Ναι, τη Miller..

Αναφορικά με το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο δείπνο σας, οι επιλογές είναι αυστηρά δύο: το OXO Tower και το SkyLON στις όχθες του Τάμεση. Μαγευτική θέα, στην ομορφότερη συνοικία του Λονδίνου. Από εδώ, θα έχετε πρώτο τραπέζι για τα πυροτεχνήματα, που θα φωτίσουν το Λονδρέζικο ουρανό. Μόνο βιαστείτε, γιατί τα τραπέζια είναι μετρημένα.

Καλό το Λονδίνο. Αλλά, Θεσσαλονίκη, τι; Η Θεσσαλονίκη, φοράει εθελοντικά τα γιορτινά της, μιας και οι ιθύνοντες έχουν ξεχάσει να την αναδείξουν με κάτι καινούριο. Tα λαμπιόνια που φωτίζουν το μελαγχολικό ουρανό της, είναι, μάλλον, μεγαλύτερα από μένα.

Οι γιορτές θα βρουν ένα γιορτινό Soul Bar, στην Καλαποθάκη, να ταράζει τα νερά με τα απογευματινά πάρτι της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από νωρίς το μεσημέρι. Το Banquet, με το γιορτινό μπουφέ να μας κερδίζει, καθώς περιμένουμε από τον Τέλη, να μας φωτίσει με ένα Christmas Sunday Margarita ή ένα New Years Eve Champagne Mochito. Για να δούμε.

Ωστόσο, το Barbarela έχει, μάλλον, κερδίσει τις χειμωνιάτικες εντυπώσεις των μουσικών σκηνών. Tα TGI Fridays, που με χαρακτηριστική φιλοξενία μας υποδέχεται κάθε φορά, κλείνει τα 3 χρόνια λειτουργίας στο Mediterranean Cosmos και το γιορτάζει με μία σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μην τις χάσετε!Ο ταχυδρόμος, υπόσχεται να είναι καλό παιδί αυτές τις γιορτές, ελπίζοντας πως ο Άγιος Βασίλης να του φέρει, ότι αυτός νομίζει. Ας ευχηθούμε όλοι μας, να κάνουμε αυτή την πόλη πραγματικά όμορφη. Όπως της αξίζει. Κοιμήθηκα απλός πολίτης αυτής της πόλης, και ξύπνησα Δήμαρχος. Και είχα κάνει πλωτά θέατρα, τραμ, πεζόδρομους που παίζανε Βαλκάνιοι μουσικοί. Η παραλία ήταν διώροφη, μύριζε Βαρκελώνη. Η έκθεση ήταν δάσος με υπόγειο χώρο στάθμευσης. Οι άνθρωποι χαμογελούσαν. Κέρδισαν την αυτοπεποίθηση που οι απανταχού Ζορό, τους έχουν στερήσει. Οι Coldplay, παίζανε λέει σε μια μεγάλη γιορτή. Στην γιορτή της επιστροφής της πόλης στη θέση που της αξίζει. Πόλης πρωταγωνίστριας.

Καλά μας Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο, Όμορφο 2009!

16 σχόλια:

  1. μια χαρά περνάς ταχυδρόμε μου. πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Μας μεταφέρεις το κλίμα των εορτών από έξω! Ωραία θα ήταν αν είχαμε και την κατάλληλη οικονομική άνεση! λολολ!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ το Λονδίνο μου!!!
    Μια από τις επόμενες μέρες θα κάνω κι εγώ αφιέρωμα στη λατρεία μου!!
    Καλησπέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tέλειο το Λονδίνο, έχω κάνει πρωτοχρονιά εκεί και ήταν τέλεια.
    Φέτος όμως έχει ταξιδάκι Μιλάνο !
    Καλά να περνάς Ταχυδρόμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω : "Ας ευχηθούμε όλοι μας, να κάνουμε αυτή την ΧΩΡΑ πραγματικά όμορφη".
    Καλές γιορτές, ταχυδρόμε! Ελπίζω να καταφέρω επιτέλους να περάσω από το Soul, μία από τις επόμενες μέρες!
    Πάντως... αυτές οι ξένες συνταγές... με παιδεύουν κι εμένα! Οπως είπες, θέλουν τον... τόπο τους!!!
    Να είσαι καλά και να ελπίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταχυδρόμε μου, έχω ένσταση! Το Westbourne House δεν το λες pub έτσι όπως έχει γίνει, περισσότερο σε barάκι φέρνει. Άσε που έχει μόνο 2-3 μπύρες να διαλέξεις! Και σου παίρουν παραγγελία στο τραπέζι! Ήμαρτον! Χαχα! Πριν κανα δυο χρόνια ήταν pub αλλά λεγόταν Shakespeare κάτι.

    Καλά Χριστούγεννα και να μας ξανάρθεις σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλές γιορτές με χο κα χο και χο. με όνειρα, ελπίδες, που γίνονται πραγματικότητα διώχνοντας τα άσχημα και φέρνοντας τα όμορφα. καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά λοιπόν και ευτυχισμένη η νέα χρονιά με πολλά...γράμματα από τον ταχυδρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα ταχυδρόμεεεεεεεεεε!!
    Θα πάω την πρωτοχρονιά στο Λονδίνο!!!
    Είναι γαμήλιο δώρο!!!
    Μας το έχουν κλείσει καιρό τώρα!!!
    Αν μπορέις να μου προτείνεις δυο τρια πραγματάκια θα σου ήμουν πραγματικά ευγνώμων!!!

    Καλές γιορτές και χαρούμενο το νέο έτος, για όλους!!!
    Καλά να περάσεις τις μέρες αυτές!!!
    Και υγεία ε!!! Μην ξεχαστούμε!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να περνάς υπέροχα! Καλά Χριστούγεννα , Ευτυχισμένος ο καινούριος Χρόνος με πολύ Υγεία και Αγάπη! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλες γιορτες Ταχυδρομε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά Χριστούγεννα με υγεία ευτυχία, χαρά, για καλή πορεία και ένδοξη ταχυδρόμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρονια σου πολλα με υγεια, αγαπη και οτι επιθυμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά γλυκέ μου Ταχυδρόμε (ε, Δήμαρχε ήθελα να πω)..κι εύχομαι η νέα χρονιά να σε βρει αγκαλιά (μου..και όχι μόνο)..Καλησπέρες πρόκλησης (όπως πάντα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xρόνια πολλά και καλά ταχυδρόμε !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: