19 Μαρτίου 2009

Να γελάσω ή να κλάψω;

Σε καιρούς αφθονίας:

οι τελωνειακοί τα παίρνανε, οι εφοριακοί το ίδιο, η πολεοδομία το ίδιο, η αστυνομία το ίδιο, οι καθηγητές το ίδιο, οι συγκοινωνιολόγοι το ίδιο, οι παπάδες το ίδιο.

Και τώρα θέλουν και αύξηση! Να κλάψω ή να γελάσω. Ντροπή και αηδία. Σε μια εποχή που υπάλληλοι απολύονται. Οικογενειάρχες μένουν στο δρόμο και βλέπουν το βιος τους να διαλύεται. Εργάτες δέχονται μειωμένο ωράριο για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφοςς. 

Προσέξτε κύριοι γιατί αν χρεωκοπήσει το κράτος, και εσείς θα απολυθείται. Και η οικονομία μπαλατζάρει..   

(Ονόματα και διευθύνσεις είναι τυχαία)

5 σχόλια:

  1. Aπο την αλλη ρε Ταχυδρομε τα 1700 ευρω μεικτα σημαινουν κανα χιλιαρικο μετα βιας στο χερι. Καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασιμώνη μαζί σου είμαι! Αλλά ξαναλέω πως συκγριτικα με αυτούς που απολύονται μια χαρά είναι.. Και το χιλιάρικο είναι εν γνώση των ΔΥ όταν προσλαμβάνονται. Η σιγουιά είναι το δόλωμα. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Σήμερα, οι ΙΥ και δεν έχουν σιγουριά και απολύονται και έχουν καθαρά 800 ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μόνοι που ζητάν αυξήσεις ακόμη κι όταν ο εργοδότης τους πτωχεύει!
    Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως φταίνε οι ίδιοι για τα χάλια του κράτους, ούτε πως όσα παίρνουν είναι αρκετά για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
    Ούτε επειδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι μικροεπαγγελματίες τα φέρνουν πλέον δύσκολα βόλτα, πρέπει να στραφούμε εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα χτίσουμε μια κοινωνία κανιβαλική! (Άλλωστε αυτό εξυπηρετεί και τα κυβερνητικά στελέχη, με το διαίρει και βασίλευε).
    Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία, κάτι που, δυστυχώς, δεν διαθέτουν πολλοί βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε λίγο θα ξανακούσουμε το δυστυχώς επτωχεύσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λόγος που ανακοινώθηκε η μηδενική αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους ήταν για να διαμαρτυρηθούν και να ξεσηκώσουν τις αντιδράσεις των υπολοίπων που χάνουν τη δουλειά τους. Ετσι οι Δ.Υ. θα θυμώσουν με όσους τους έβριζαν που ζήτησαν αύξηση και θα πουν "καλά να πάθουν" όταν αυτοί (που τους έβριζαν) θα μείνουν άνεργοι. Και έτσι θα έχει επιτευχθεί η "αλληλεγγύη" της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: