21 Σεπτεμβρίου 2009

FANTASTIC MAN. (ταχυδρόμος ιζ μπακ)

Σε ένα φανταστικό κόσμο, μιας φανταστικής χώρας, που ζούνε φανταστικοί άνθρωποι, η φαντασία θα περίσσευε και δεν θα χρειαζόταν να αντικρίζω την σημερινή Ελλάδα, που αποσκοπεί στο εύκολο κέρδος και στη λαμογιά. Εκεί στην φανταστικούπολη, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τη φρουτοπία, ο Πίκος Απίκος θα είχε γίνει ο μακρινός συγγενής που συμβουλευόμαστε. Ο Αιμίλιος το μήλο, θα έδινε συμβουλές για την αγροτική πολιτική και ο Τσίκας ο κατσίκας, θα κατεύθυνε τους κτηνοτρόφους σε πιο συμφέρουσες ποικιλίες αιγοπροβάτων. Ο σοφός Βάγιος -ναι, ο κουκουβάγιος- θα στεκόταν εκεί ψηλά και θα παρακολουθούσε την οικονομική πολιτική, μιας και θα δούλευε μέρα νύχτα. Άσε, που ενώ οι άλλοι κοιμούνται, εμείς θα ρίχναμε κλεφτές ματιές στα μυστικά τους. Τέλος, ο Δρόμος ο ταχδρόμος, θα μετέφερε γράμματα που ποτέ δεν θα ανοίγαμε. Τώρα θα μου πείτε, τί σχέση έχουν αυτά με την πραγματικότητα. Γιατί, θα ρωτήσω εγώ, αυτά που ζούμε έχουν καμμιά σχέση με την πραγματικότητα; Ε, φανταστηκέ αναγνώστη;

Η αλήθεια έιναι πως το φθινόπωρο μπήκε καλά, για την χώρα. Η κυβέρνηση, είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει, αν και αυτό είναι ένα από τα μικρότερα προβλήματα, που ταλανίζουν τούτο εδώ τον τόπο. Ο χειμώνας δείχνει ήδη τα δόντια του, μιας και το ελεύθερο επάγγελμα χτυπιέται αλλύπητα. Έχω την πεποίηθηση, πως η Βασ. Όλγας έχει χτυπήσει ρεκόρ καταστημάτων προς ενοικάση,ενώ τατόχρονα, 800 jeep μεγάλου κυβισμού, εκτελωνίστηκαν σε δύο μόνο ημέρες στα μέσα Αυγούστου. Να είναι καλά το laundry. Αλήθεια ξέρετε γιατί η εμφάνιση μαύρου χρήματος, λέγεται ξέπλυμα; Διότι στην Αμερική, η μαφία, νομιμοποιούσε τα χρήματά της μέσω αλυσίδας καθαριστηρίων. Τώρα πρέπει να το λέμε eat&drink. Ο νοών νοήτο.

Στην Θεσσαλονίκη ο Πανίκας, άλλαξε στολή και πλέκει το εγκώμιο του ΓΑΠ, ενώ πριν λίγο καιρό, του έσερνε τα ανομολλόγητα. Μάλλον, άρχισε να βλέπει την επιγραφή της εξόδου, που μάλλον θα ξεκινήσει από την Επαρχία Λαγκαδά, που έχει παντελώς γραμμένη. Τί κι αν προσπαθεί η Έπαρχος..

Άραγε το ΠΑΣΟΚ, θα βάλει φυλακή κανέναν; Νομίζω πως ήρθς ο καιρός που κάποιος πολιτικός θα πρέπει να δει της φυλακής τα σίδερα. Τουλάχιστον, να χάσει τη θέση του βρε παιδάκι μου. Φυσικά, για οικονομικές ατασθαλίες, μιας και η βλακεία ακόμα δεν ποινικοποιήθηκε. Άλλωστε, έχουμε γίνει ο περίγελος της ΕΕ, ούτως ή άλλως. Θέλει κουάγιο από τη νέα κυβέρνηση, να αντιστρέψει αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας από τους εταίρους.

Τον Οκτώβριο, τα 44α Δημήτρια κορυφώνουν τις εκδηλώσεις τους και εμείς περιμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε το χοροθέατρο τηε Μήδειας (07/10) και το αφιέρωμα στον Miles David (23/10). Επίσης, περιμένουμε με αγωνία να δούμε την παρέλαση της 28ης και το στολισμό του καινούριου Δημαρχείου. It must be evacuated immediately. SOS SOS.


9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!!
    Άσχετο, αλλά πολύ πεθύμησα τη φρουτοπία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πότε έρχεσαι πότε φεύγεις. ε μα. :)) καλό φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τελειώσουν, επιτέλους, οι ρημαδοεκλογές, να ξανάρθουμε στα ίσα μας. Μπαίνω στο δίκτυο να ξεκουραστώ και... κουράζομαι περισσότερο με την πολιτικολογία.
    Πάντως από μουσική... πετάει η ομάδα! ;)

    σνουποφιλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ να σου πω, πεθύμησα και την Λιλιπούπολη...Ψάχνω να βρω αφορμή να ποστάρω το "χοντρό μπιζέλι" και την "Κινέζα κολυμβήτρια"...Α, και την "Ρόζα Ροζαλία"...
    Η σοβαρότητα πήγε περίπατο...
    Σε φιλώ, καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριλίτσα, αν δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, θα σε αλαλιάσουμε στην πολιτικολογία όλη την επόμενη τετραετία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικός πολιτισμός λέγεται αυτό. Λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: