11 Ιανουαρίου 2010

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός απ’ τον ευεργετηθέντα αχάριστο..


Ο μήνας που μας πέρασε είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μας δώσει. Οι γευστικές βόλτες πολλές και απολαυστικές. Πώς διαφορετικά, άλλωστε, θα μπορούσαν να είναι τα Χριστούγεννα; Γλέντια και χαρές. Οι υποχρεώσεις πολύ απαιτητικές, με αποτέλεσμα τον ελεύθερο χρόνο μας να τον διαθέτουμε σε απολαύσεις , λίγες και καλές . Το καλό φαγητό, το θέατρο και οι μουσικές εκδηλώσεις είχαν την τιμητική τους. Το καθημερινό τρέξιμο, μπορεί να κουράζει, αλλά γεμίζει την ψυχή με πολλές εικόνες και σκέψεις.


Την Θεατρική παράσταση που ξεχώρισα τον Δεκέμβριο, την παρακολούθησα στο θέατρο Εγνατία. Το «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» μπορεί να είναι βασισμένο στο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, αλλά η προσθήκη του ιδιαίτερου ταμπεραμέντου των ηθοποιών, δίνει μια δική του μοναδική χροιά στην παράσταση. Για λιγότερο από δύο ώρες ταξιδέψαμε στα παιδικά μας όνειρα και τις αναμνήσεις. Τι ωραία που ήταν, όταν ήμασταν παιδιά! Μοναδικό μας άγχος ήταν, να εντυπωσιάσουμε το δάσκαλο και να μας ρίξει μια ματιά το κορίτσι από το απέναντι θρανίο. Ούτε επενδύσεις, ούτε επιτόκια..

Ο πεζόδρομος της Καλαποθάκη μοιάζει να επιστρέφει δυναμικά στο μέλλον του. Από πού να τον πρωτοπιάσεις! Από τα μαγικά Γράδα, το Λαδικό λίγα μέτρα πιο κάτω επί της Κομνηνών, τις 7 Θάλασσες -που έχουν ανάγει την ψαροφαγία σε επιστήμη -, το αδελφάκι που έρχεται ακριβώς δίπλα - με κρεατικά -, το Eden – που δίνει άλλο επίπεδο στην περιοχή -, την Πρόβα –που με λαϊκά ακούσματα προτείνει κάτι διαφορετικό-, τη Ρογκότη που σερβίρει τα καλύτερα σουτζουκάκια της πόλης για περίπου έναν αιώνα ή από το MiniBar που ήρθε δίπλα στο, classic πια, Soul Bar να ανεβάσει την υπόθεση bar σε άλλο επίπεδο. Το Back to Back DJ set, που πάει να καθιερωθεί τις Κυριακές στα δύο μαγαζιά, είναι η πρόταση για τον φετινό χειμώνα. Τα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δώσανε τη δική τους μοναδική αύρα σ’ αυτή τη γωνιά του κέντρου.
Η γευσιγνωσία αυτόν τον μήνα περιελάμβανε τέσσερα εστιατόρια. Το ανανεωμένο μενού του Banquet, το Code Vinum, το Αγκυροβόλι και το Brothers in Law.

Στο Banquet, το ανανεωμένο μενού μας εντυπωσίασε. Ο Τζέικ φαίνεται πως βρίσκει το χώρο του στη χαρισματική αυτή γωνία της Στρατηγού Καλάρη, και μας μαγεύει. Από τα ορεκτικά, το France vs Spain και η Quiche Lauren παραμένουν σταθερά στην κορυφή. Από τις σαλάτες να διαλέξετε αυτή με το παντζάρι, που μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μία ωραία πίτσα με ψητά κολοκυθάκια. Για το κυρίως, το αχτύπητο φιλέτο, σταθερά μοναδικό, αν και δεν το βρίσκεται κάθε μέρα. Αν από την άλλη προτιμάτε ψάρι, το μυλοκόπι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Για ορεκτικό να διαλέξετε την Pavlova.

Το Brothers in Law, βρίσκεται χαμηλά στην Άθωνος, περίπου γωνία με Ερμού. Ο γνώριμος στην γενιά μου Στέλιος, μαζί με το μπατζανάκι του (Brothers in Law=Τα μπατζανάκια) είχαν την καταπληκτική ιδέα να αρχίσουν να μας ταΐζουν. Και εγένετο φως. Ο κατάλογος δεν είναι πολύ μεγάλος, αλλά εκεί κρύβεται η νοστιμιά του. Τα λίγα πιάτα περιλαμβάνουν περισσότερα κρεατικά. Οι φρέσκιες σαλάτες, με καλύτερη την ρόκα, μαζί με το εκπληκτικό μπουγιουρντί περνάνε την υπόθεση κοσμική ταβέρνα σε μια άλλη διάσταση. Neomodern fashion restau. Δοκιμάστε, ακόμα, τη φρέσκια μελιτζάνα. Η μοσχαρίσια μπριζόλα, μαζί με τα φρεσκοφτιαγμένα μπιφτεκάκια θα σας κάνουν να ξετρελαθείτε. Για γλυκά, αφήστε το Στέλιο να επιλέξει. Αυτός, προφανώς, ξέρει..

Το Αγκυροβόλι, έχει εγκατασταθεί στις καρδιές μας ως must be μέρος της πόλης. Στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου, μιας και τα μοδάτα μέρη συνήθως απογοητεύουν στο φαγητό –κυρίως στο ψάρι- αλλά εδώ, σύσσωμη η οικογένεια, που τρέχει την επιχείρηση, με διέψευσε. Η αλήθεια είναι πως, πλέον, στο Αγκυροβόλι δεν ξέρω τί να διαλέξω. Έτσι, θα σας περιγράψω, απλά, την τελευταία μου παραγγελία: ρόκα σαλάτα, ποικιλία σπιτικές αλοιφές, χταπόδι με σως μουστάρδας, καλαμάρι σχάρας, ζωντανές γυαλιστερές και μια ολόφρεσκη τσιπούρα. Καλή σας όρεξη!

Το τελευταίο εστιατόριο του μήνα, στην ίδια γειτονιά, είναι το Code Vinum. Εδώ κρύβεται, μάλλον, η έκπληξη αυτού του χειμώνα. Εντυπωσιακή η λίστα κρασιών, με ετικέτες που δεν θα γνωρίζουν οι περισσότεροι. Θα απολαύσετε μεγάλα κρασιά από την Αργεντινή και την Αυστραλία σε λογικές τιμές. Τα πιάτα εξίσου εντυπωσιακά. Στα ορεκτικά, τα λαζάνια με γέμιση μοσχαρίσιας γλώσσας ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, ενώ ο καβουρμάς τυλιγμένος σε φύλλο κρούστας μάς άφησε άφωνους. Αν είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεστε, από σαλάτες να επιλέξετε την πράσινη με κατσικίσιο τυρί και ψητά παντζάρια. Για κυρίως, ό,τι και να πάρετε θα σας μαγέψει. Εγώ επέλεξα πάπια και δικαιώθηκα. Μαγικό πιάτο. Το δείπνο σας, θα κλείσει υπέροχα, επιλέγοντας φρέσκο παγωτό segafreddo.

Αυτά για τον μήνα που μας πέρασε. Σας αφήνω με ένα εκπληκτικό Κτήμα Κατσαρού του 2005. Το κρασί αυτό παράγεται στις πλαγιές του Ολύμπου, σε ύψος 750μ, και περιλαμβάνει 80% Cabernet Sauvignon και 20% Merlot. Αν επιλέξετε να το καταναλώσετε άμεσα, θα γευτείτε τα εκπληκτικά φρουτώδη αρώματά του. Αν το παλαιώσετε, θα κερδίσετε το σύνθετο άρωμά του και την ισορροπία που ο χρόνος τού προσδίδει..

Banquet: 2310.228.520
 Brothers in Law: 2310.270.707
Αγκυροβόλι: 2310.239.599
Code Vinum: 2310.282.880

7 σχόλια:

  1. Είναι πικρή η αλήθεια. Αδιαφορία, αχαριστία και μιζέρια. Έχουν καντήσει τρίπτυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, ωραία παρουσίαση...
    Η αχαριστία, πού κολλάει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αχαριστία κολλάει παντού!

    Μεγάλη κουβέντα σχετική και άσχετη με το θέμα. Αυτοί που πρέπει το καταλάβανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη συνεχεια στις βολτες σου !!!!!
    υπεροχα μοιαζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθεύει ότι μπορεί να κατέβη για δήμαρχος Σαλονίκης ο δικός σου;
    Κάτι τέτοιο ακούγεται τελευταία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
    Εδώ, θα μου πεις, ακούστηκε και το όνομα του Σαββόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσκα μου όλα παίζονται αν και θα εξαρτηθούν από την στάση όλων. Έχει ταλαιπωρηθεί πολές φορές με το Δήμο και είναι πολύ ψυχοφθόρο να χάνεις από ανίκανους. Θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να χάνεις από ανίκανους είναι ψυχοφθόρο αλλά και συνηθισμένο στην πολιτική!
    Σου θυμίζω πως ολόκληρος Χαρίλαος Τρικούπης έχασε από έναν... Γουλιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: