2 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Η Φύση εκδικείται. Το θυμάμαι σαν χθες, η δασκάλα των παιδικών μου χρόνων να προσπαθεί να μας κάνει σωστούς ανθρώπους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες. Τότε, που η λέξη Δάσκαλος ήταν μεγάλη τιμή. Τότε, που στο σχολείο μάς κάνανε ανθρώπους σωστούς. Όχι πολύ παλιά. Μία, δύο δεκαετίες πίσω. Τί φυτολόγια, τί γλαστράκια με φασόλια και ρεβίθια στο παράθυρο, μάς κάνανε να ζήσουμε και να γνωρίσουμε το θαύμα της φύσης. Της ζωής που η φύση απλόχερα μας δίνει. Και μας παίρνει. Όπως στην Αϊτή, που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια τραγωδία τρομακτικών διαστάσεων, για μια χώρα, που ούτως ή άλλως δεν φημίζονταν για το υψηλό βιοτικό της επίπεδο. Η φύση λοιπόν μας εκδικείται. Δυστυχώς, όμως, η φύση όπως και η δικαιοσύνη είναι μάλλον τυφλή, με αποτέλεσμα να χτυπάει ανεξέλεγκτα και όχι τους πραγματικούς ενόχους.

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί στην επικράτεια για το νέο Νομοσχέδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φυσιολογικό είναι, μιας και περισσότεροι από 600 Δήμαρχοι θα μείνουν άνεργοι, έπειτα από αρκετές τετραετίες εξουσίας. Και ξέρετε τί γλυκιά που είναι η εξουσία; Μέλι. Έχει καταντήσει ανέκδοτο, να παρακολουθείς τις σπατάλες των ΟΤΑ και την ατιμωρησία των Δημάρχων. Δεσμεύομαι πως οι αρμόδιοι, όπου πέσουν στην αντίληψή μου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιτέλους, κάποιος να πάει φυλακή.

Τραγελαφική έχει καταντήσει η κατάσταση με το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες, κάθε χρόνο ίδια μέρα. Σαν το έργο του Μπέρναρντ Σλέηντ. Ακριβώς στην καρδιά της εποχής που δεν έχουν αντικείμενο. Από το να κάθεσαι στο καφενείο να μου πεις, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να κλείνεις τους δρόμους.

Αποδείξεις. Ένα νέο χόμπι του νεοέλληνα. Αξίζει, κι ας διαμαρτύρονται γιατροί, δικηγόροι, κομμωτές και όλοι αυτοί που δηλώνανε ότι τους κατέβει. Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη. Παιδάκι ήμουν, όταν το συγκεκριμένο σλόγκαν είχε γίνει παιχνίδι στις παιδικές παρέες. Απλά τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει επιτακτική η ανάγκη να το τηρήσουμε. Μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Δημόσια διαπόμπευση των δημοσίων υπαλλήλων που συλλαμβάνονται να χρηματίζονται και αποκλεισμός από μελλοντικές προσλήψεις των απογόνων τους. Αυτή είναι η μόνη λύση. Τριτοκοσμική φαντάζει η εικόνα της χώρας μας, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς στην ΕΕ. Μόνο η κοινωνική μας ευσυνειδησία μπορεί να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση.

Ας ελπίσουμε πως ο ερχομός του Κυρίου Ευρωπαίου, του πρώτου συγγραφικού μου εγχειρήματος (http://www.mreu.gr/ - under construction) σε συνεργασία με τους ανεπανάληπτους Beetroot, που θα έρθει στο τέλος του μήνα, θα δώσει μια Ευρωπαϊκή αίσθηση και θα διώξει τη μίζερη και εθνοκεντρική προπαγάνδα που κόμματα της ακροδεξιάς προσπαθούν να μας εμφυσήσουν. Οι άνθρωποι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από το μέρος που γεννηθήκαμε. Αρκεί αυτό που ζητάμε να γίνουμε, να το θέλουμε πραγματικά..

Καλό μήνα!

6 σχόλια:

  1. Ένας χαμός γενικά μο φαίνεται!
    Θα έχουμε και νέα δουλειά σου; Άντε θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό μήνα και όμορφο και χαμογελαστό.
    χωρίς αποδείξεις. γιατί μερικά αληθινά εξακολουθούν να παραμένουν αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λέξη Δάσκαλος εξακολουθεί να είναι μεγάλη τιμή. Και το σχολείο εξακολουθεί να προσπαθεί να βγάλει σωστούς ανθρώπους. Και δεν αναφέρομαι στα Αναλυτικά Προγράμματα, αλλά στον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών.

    Εγώ βέβαια τώρα και δυο μέρες δεν αγωνίζομαι... απλά αναρρώνω.

    Φιλί δε σου δίνω, όχι για να μην κολλήσεις... βρογχίτιδα, αλλά για τα "τότε" του ποστ σου, λες και "τώρα" δεν υφίστανται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aααααααααααααα άφωνη :0
    Είναι πραγματική η απόδειξη;;;
    Ενδιαφέρουσα μουσική, καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, αυτή η απόδειξη διακινήθηκε στο διαδίκτυο και το σχετικό λινκ στο ποστ σου!!
    Καλημέρα Ταχυδρόμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να πάνε μόνο οι δήμαρχοι φυλακή; Να πάνε όλοι, όλοι όσοι έφτασαν την χώρα σ' αυτό το χάλι, κυρίως εκείνοι που έχουν καλυφθεί νομικά. Και με ποινές καμπάνες μάλιστα. Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα ν' αλλάξει κάτι.
    Αισθάνομαι πολύ μαλάκας που είμαι κάτοικος αυτής της χώρας πλέον. Κι' αν πρόκειται να συνεχιστεί η κατάσταση ε τότε να πάρουμε όπλα, να καταργήσουμε τους νόμους και ας κάνει ο καθένας το κουμάντο του.
    Οχι δεν θα ήταν ωραία αυτή η λύση, αλλά δεν γίνεται πιά να είμαστε πολίτες πιασέκολο β γ δ ε κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: