15 Μαρτίου 2011

Καναρίνι μου γλυκό - Σήμερα στις 20.00 στο Ολύμπιον


Η Ρόζα Εσκενάζι τραγούδησε με τον ίδιο τρόπο που έζησε, με πάθος, φλόγα και αγάπη. Αυτή είναι η ιστορία τριών νέων μουσικών απ’ την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, θέλοντας να αφηγηθούν, για πρώτη φορά μέσα από μια ταινία, την ιστορία της πιο γνωστής και αγαπητής στην Ελλάδα τραγουδίστριας του ρεμπέτικου. Το ταξίδι θα τους οδηγήσει από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ακολουθώντας τα μουσικά βήματα της Ρόζας Εσκενάζι. Κυρίως, όμως, το ταξίδι θα τους οδηγήσει στα μύχια ενός κόσμου που έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί, παρόλο που οι ήχοι του εξακολουθούν να ηχούν σ’ ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Με αυτή την εμβληματική ταινία ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Εϊπίδη και τους συνεργάτες του μια και δεν θα μπορούσε να επιλεγεί αυτόν τον καιρό καλύτερη ταινία για την έναρξη του φεστιβάλ.
Μια βιογραφική ταινία-ντοκιμαντέρ που δείχνει έμμεσα την ιστορία της πόλης. Όλης. Όλα Ένα οδοιπορικό που ζήλεψα. Μια δύσκολη και εύκολη ζωή..

Όλα αυτά που θα ήθελα να κάνω αν το μικρόβιο της πολιτικής δεν με κρατούσε εδώ για να αλλάξουμε τα πάντα... Ή να μας αλλάξουν αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: