14 Μαΐου 2011

1ο Μονοπάτι Γαστρονομίας στο Χορτιάτη - Μενού "ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ"


Ο Χορτιάτης ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις του καλού φαγητού και του καλού κρασιού. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του Χορτιάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους με αγαπημένα οινοποιεία και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που τόσο αναζητούμε.
Το Γαστρονομικό Μονοπάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου. Θα λάβουν μέρος επτά ιστορικές ταβέρνες του Χορτιάτη παρουσιάζοντας η καθεμία ένα δικό της μενού με παραδοσιακές γεύσεις.

Τα μενού θα συνοδεύουν κρασιά των οινοποιείων:Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Πιερία Ερατεινή, Φεγγίτες, Κτήμα Λίγα και Κτήμα Magel, τα οποία θα πωλούνται σε τιμές οινοποιείου.


Το μενού σε όλες τις ταβέρνες που συμμετέχουν θα έχει την ίδια ενδεικτική τιμή: 15€
Το Σάββατο το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν γευσιγνωσία στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας του Χορτιάτη όλων των οινοποιείων.

Μενού
Ταβέρνα «Κληματαριά»
Μελιτζάνα με την ψίχα της
Φέτα ψητή με τα μπαχάρια της
Φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανισμένες σε φρέσκο λάδι με τρίμματα από κεφαλοτύρι

Αληθινή σαλάτα με θύμησες από την Κρήτη

Κλέφτικο του φούρνου
Τζιγεροσαρμάς της μαμάς
Κότσι Κληματαριάς
Αρνάκι Σούβλας

Καρυδόπιτα της γιαγιάς
Γλυκό Σοκολάτα


 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ - ΚΤΗΜΑ ΜΑΓΓΕΛ
Λευκό:            1. Κτήμα Μάγγελ λευκό (Viogner, Μαλαγουζιά)
Ερυθρά:           2. Κτήμα Μάγγελ ερυθρό (Cabernet Sauvignon, Merlot, Αγιωργίτικο)
Επιδόρπιος Οίνος: Μάγγελ Λιαστός (Ροδίτης, Syrah, Cinsault, Merlot)

Κρατήσεις: 2310. 349.257
6977507998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: