15 Μαΐου 2011

1ο Μονοπάτι Γαστρονομίας στο Χορτιάτη - Μενού "Τζάκι"

Ο Χορτιάτης ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις του καλού φαγητού και του καλού κρασιού. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του Χορτιάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους με αγαπημένα οινοποιεία και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που τόσο αναζητούμε.

Το Γαστρονομικό Μονοπάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου. Θα λάβουν μέρος επτά ιστορικές ταβέρνες του Χορτιάτη παρουσιάζοντας η καθεμία ένα δικό της μενού με παραδοσιακές γεύσεις.

Τα μενού θα συνοδεύουν κρασιά των οινοποιείων:Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Πιερία Ερατεινή, Φεγγίτες, Κτήμα Λίγα και Κτήμα Magel, τα οποία θα πωλούνται σε τιμές οινοποιείου.
Το μενού σε όλες τις ταβέρνες που συμμετέχουν θα έχει την ίδια ενδεικτική τιμή: 15€
Το Σάββατο το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν γευσιγνωσία στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας του Χορτιάτη όλων των οινοποιείων.
 Μενού
Ταβέρνα «Τζάκι»

Α’
Μανούρι
Γλυκοπατάτες ψητές
Τριλογία

Τρελή σαλάτα με ρόκα, πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, φρέσκα ντοματίνια, δενδρολίβανο, θυμάρι & γραδένια

Ψαρονέφρι φιλετάκια με πέστο από κυπόχορτα & πατάτες σχάρας, λαχανικά

Ανάποδο γλυκό με βύσσινα Χορτιάτη

Β’
Γλυκοπατάτες ψητές
Μπουγιουρντί
Τριλογία

Ανοιξιάτικη σαλάτα με καρύδια και σος

Γουρουνόπουλο με ψητά λαχανικά

Κρέπες στο τζάκι


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ – ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
Λευκό:    Κτήμα Άλφα (Sauvignon Blanc)
Ερυθρό:  Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο
Επιδόρπιος Οίνος: Ωμέγα (Gewurztraminer, Μαλαγουζιά)


Κρατήσεις: 2310. 349.266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: