18 Μαΐου 2011

 
Ο Χορτιάτης ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις του καλού φαγητού και του καλού κρασιού. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του Χορτιάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους με αγαπημένα οινοποιεία και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που τόσο αναζητούμε.

Το Γαστρονομικό Μονοπάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου. Θα λάβουν μέρος επτά ιστορικές ταβέρνες του Χορτιάτη παρουσιάζοντας η καθεμία ένα δικό της μενού με παραδοσιακές γεύσεις.

Τα μενού θα συνοδεύουν κρασιά των οινοποιείων:Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Πιερία Ερατεινή, Φεγγίτες, Κτήμα Λίγα και Κτήμα Magel, τα οποία θα πωλούνται σε τιμές οινοποιείου.


Το μενού σε όλες τις ταβέρνες που συμμετέχουν θα έχει την ίδια ενδεικτική τιμή: 15€

Το Σάββατο το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν γευσιγνωσία στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας του Χορτιάτη όλων των οινοποιείων.
 
Μενού
Ταβέρνα «O κήπος»
Φέτα με σουσάμι και μέλι ή Μανιτάρι Μυστικό
Γεμιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα ή Κεφαλοτύρι Καπνισμένο
Λαχανικά σχάρας με κρέμα μπαλσάμικου
Φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανισμένες σε φρέσκο λάδι
Φρέσκια σαλάτα με τοπική ρόκα, μαρούλι με βραχάκια παρμεζάνας και σως μπαλσάμικου
ή
Πολύχρωμη Σαλάτα του Χορτιάτη με ψητό χαλούμι και σως σουσαμιού
Φόρτε Σούβλας: Κότσι, Μπριζόλα, Αρνάκι ή Αγριογούρουνο στο τηγάνι
Φιλετάκια του Χωριού ή Κοκορέτσι του Κήπου
Παϊδάκι γάλακτος χοιρινό ή Αρνάκι με τη Σούβλα του
ή κοντοσούβλι ή Χοιρινό Φιλέτο του Σεφ
Ραγισμένος κορμός με γέμιση σπιτικού παγωτού
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ – ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
Λευκά:            1. Κτήμα Βιβλία Χώρα (Sauvignon Blanc – Ασύρτικο)
Ερυθρά:           1. Κτήμα Βιβλία Χώρα (Cabernet Sauvignon – Merlot)                   
Επιδόρπιος Οίνος: Κτήμα Βιβλία Χώρα Φυσικώς Γλυκύς (Gewurztraminer)

Κρατήσεις:  2310. 349.304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: