10 Ιανουαρίου 2008

Καλή Χρονιά!



Ένας καινούριος χρόνος ξεκίνησε. Με πολλές υποσχέσεις, όνειρα και ακόμα περισσότερες προσδοκίες. Ένα καινούριο ταξίδι με συνεπιβάτες αυτούς που μας αγαπούν αλλά και αυτούς που αγαπάμε. Αλλά και όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Για να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα. Ένα νέο έτος φέρνει πάντα αισιοδοξία.
Όχι όμως και για την κυβέρνηση, που έχει να αντιμετωπίσει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το Ασφαλιστικό, την Ολυμπιακή, τον νέο εκλογικό νόμο, τη μικρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τη διαφθορά, και ποιος ξέρει πόσα ακόμα. Παρόλα αυτά, δεν τους λυπάμαι καθόλου. Οι ίδιοι επέλεξαν να είναι στο μάτι του κυκλώνα. Όπως, οι ίδιοι οι πολιτικοί επέλεξαν να αφήσουν τις δουλειές τους για να συμμετάσχουν στα κοινά. Και τώρα γκρινιάζουν για τη σύνταξη, που «δικαιούνται», επειδή θυσίασαν την επαγγελματική τους καριέρα. Ποιος τους το ζήτησε, όμως; Αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικό της μεταπολιτευτικής περιόδου να πέθανε στην ψάθα. Όλοι, τον έχουν τον τρόπο τους. Ανεξαιρέτως. Αν είναι διαφορετικά, σας παρακαλώ διορθώστε με.

Από την άλλη, το 2008 είναι μια χρονιά σταθμός για ολόκληρο τον κόσμο. Για τον αν θα είναι καλή χρονιά, θα το δείξει η ιστορία. Κρίσιμα θέματα θα απασχολήσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα . Θέματα όπως η είσοδος των Σκοπίων στο NATO, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο, οι εξελίξεις στην ΕΕ και ιδιαίτερα το νέο Ευρωσύνταγμα. Μεταξύ άλλων, ίσως συμπεριληφθούν και κάποιες από τις 30 ένοπλες μάχες, που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Άραγε θα μειωθούν ή θα αυξηθούν;

Στην χρονιά που πέρασε σίγουρα δεν έλειψαν τα δεκάδες τηλεοπτικά σκουπίδια που μας σέρβιραν. Θα μας λείψει όμως το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου και ευελπιστούμε πως θα επανέλθει σύντομα.
Κατά τ άλλα ας ελπίσουμε πως οι άνθρωποι θα συναντιούνται πιο συχνά πρόσωπο με πρόσωπο, παρά μέσω του facebook ή του myspace. Ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται στην ίδια πόλη.
Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι η απάντηση στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Η ανωνυμία της οθόνης δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Αντιθέτως προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί σίγουρα πιο αποτελεσματικά η επαφή με τον συνάνθρωπο, η κοινωνικοποίηση και η συμμετοχή στη ζωή –ναι έτσι λέγεται αυτό εκεί έξω...
Σας εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει σε σας και σε αυτούς που αγαπάτε, όλα όσα επιθυμείτε.

2 σχόλια:

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: