15 Σεπτεμβρίου 2008

+30 με βάρκα την ελπίδα.


Θυμάμαι σαν χθες τα λόγια σου. Θα μετανοιώσεις που θέλεις να γυρίσεις πίσω. Να αφήσεις το εδώ για το εκεί. Φοβάμαι πως θα απογοητευτείς. Φοβάμαι για σένα. Για τις ευαισθησίες και τις ουτοπίες σου. Έλεγες. Τώρα φοβάμαι κι εγώ. Και έχω μετανοιώσει που έχω γυρίσει πίσω. Σ'αυτό είμαι εγώ κι ο εαυτός μου. Και είναι η μόνη, ίσως, επιλογή που μέχρι τα 28 μου έχω μετανοιώσει. Μπορώ να το αλλάξω; Νοιώθω πως όχι. Μίλα μου. Γιατί το σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτών των στοιβάδων μικροστιγμών που σαν χιόνι μας πλακώνει και μας στερεί τη δυνατότητα να σταθούμε. Θαυμάζω τους ανθρώπους που μάχονται να καθαρίσουν το χιόνι. Γιατί, άλλωστε, μόνοι μας ήρθαμε και μόνοι μας θα φύγουμε. Μου λείπει η ηρεμία. Θέλω να κλείσω τα μάτια και να διαβάζω για το μεταπτυχιακό μου, καθώς ο γαλλικός σιγοβράζει και η εκνευριστική φωνή του σημερινού Δημάρχου του Λονδίνου κάνει τους πάντες να γελούν. Να γελούν. Να γελούν. Ο Δήμαρχος είναι για γέλια. Να οδηγώ για Southampton. Να κρατιέμαι να μην ψωνίσω. Να ψωνίζω. Μετά Βρετανική εξοχή. Ηρεμία. Πράσινο. Ποιότητα ζωής. Κι απορώ για ακόμα μία φορά, ποιος έδωσε στη γενιά των over 50s την εντύπωση πως η Ελλάδα "το ομορφότερο μέρος της γης" έχει ποιότητα ζωής. Έλα ρε συ Άλκηστις, από εσένα περίμενα περισσότερα..

17 σχόλια:

  1. idies skepseis kanun polloi sthn hlikia mas..
    asta file..
    kalh ebdomada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία ποιότητα ζωής στην Ελλάδα! Είναι αλήθεια, κρίμα να μην έχω τα κότσια να κάνω κι εγώ το ίδιο με σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μάθεις σε έναν άλλο τρόπο ζωής είναι δύσκολο να ξανασυνηθίσεις..
    Δεν έχω βγει εξωτερικό, οπότε δεν ξέρω τι παίζει έξω.. την Ελλάδα νομίζω δεν θα την άλλαζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν είχαμε την Ελπίδα όμως, τι θα μας έμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι που ειναι σκατα ο καιρος ,διαβασα και το ποστ και με ψυχοπολάκωσες

    ΓΙΑΤΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α καλά η Ελλάδα το ομορφότερο μέρος?? No way. Αν και ο τόπος γίνεται όμορφος και από τους ανθρώπους του κι εγώ έχω εδώ όλους όσους με αγαπούν...χμ, αυτοαναιρέθηκα ή είναι ιδέα μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πράσινο της αγγλικής εξοχής αλλά το γαλάζιο και τον ήλιο της Ελλάδας παρακαλώ. Να είσαι καλά ταχυδρόμε μου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα πεσσιμιστικά δε σου ταιριάζουν καθόλου..ξέρεις εσύ τί πρέπει να κάνεις για να είσαι καλά..Καλησπέρες λιακάδας (μου)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μένω στο Λονδίνο.... θέλω να γυρίσω πίσω... μόνο και μόνο για να έχω την πολυτέλεια μετά από λίγα χρόνια να καταλάβω την πραγματική αξία αυτής της πόλης και της κουλτούρας από την οποία έχω μία γκρίζα γεύση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα, να ανεβαινουμε λεμε.... Ολα πανε καλα αν εμεις τα κανουμε να πανε καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα πας να δεις κανα ματσάκι της Γουέστ Χαμ να στανιάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπαρχει ποιοτητα ζωης! Δεν υπαρχει και θεληση για ποιοτητα ζωης! Καλο κουραγιο...ειναι δυσκολα αλλα ειναι η πατριδα μας και την αγαπαμε ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά δεν έχουμε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα :P? Άντε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εξαρτάται απο την οπτική που ατενίζουμε την "ποιότητα ζωής"............

    καλημέρες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσοι από τη γενιά μου (οι 50 κάτι)ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα υπάρχει ποιότητα ζωής, ή λαμόγια είναι και καλοπερνούν ή δεν έχουν δει ποτέ κάτι άλλο!
    Ναι, στα μαγαζιά έχουμε ό,τι μπορεί να επιθυμήσεις, ναι έχουμε φρούτα και θάλασσα, αλλά είναι και όλα τα υπόλοιπα που σε σκοτώνουν και σε κάνουν να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: