18 Σεπτεμβρίου 2008

Wagamama!

Wagamama! του είπα και ήταν λες και έπεφτε ο ουρανός πάνω μου. Δεν μπορώ να συγχρονιστώ καθόλου με την α-παιδευσιά των Νεοελλήνων. Τί αποθημένα μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα 400 χρόνια, με αποτέλεσμα να ισοδυναμούμε την οργάνωση της κοινωνίας με καταπίεση. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πιο πρακτικό πράγμα στην Βρετανία, από τα κίτρινα τετράγωνα που υπάρχουν στασταυροδρόμια. Μέσα στα τετράγωνα καίγεσαι. Έτσι, αν κάνει κάποιος το λάθος και δεν υπολογίσει ότι πιθανότατα -λόγω μποτιλιαρίσματος- θα εμποδίσει την διεύλεση των υπολοίπων, την τρώει την φωτογραφία. Έπειτα, την λαμβάνει ταχυδρομικά σπίτι και την κάνει κορνίζα. Γιατί, κύριε-αστικατζή μου -ναι ναι εσείς με το διπλό μπλε λεωφορείο- όταν βλέπετε το πορτοκαλί και έχει μποτιλιάρισμα μπροστά σας- πρέπει να σταματάτε πριν το φανάρι. Πέρα από το παράνομο της ιστορίας, θα μπλοκάρεται το σύστημα όλο. Κι αυτό ως γνωστό, λειτουργεί σαν ντόμινο effect. Αλλά, ξέχασα, κύριε αστικατζή, σας περιμένουν τα παιδιά να παίξεται πρέφα στον σταθμό. Λογική η βιασύνη.
Σαν δεν ντρεπόμαστε, που φτάσαμε να θεωρούμαστε γραφικοί όσοι τηρούμε το νόμο, όσοι σεβόμαστε τον διπλανό μας, και δεν επιβαρύνουμε τους άλλους με την ύπαρξή μας.

Κι έτσι, για να μην πέσω στο ανεπίπεδο επίπεδο, του ρίχνω ένα Wagamama, και αυτός μένει με την απορία, για το αν τον έβρισα ή όχι. Wagamama, που συνδέεται με την αρμονία και την ηρεμία που μόνο τα noodles ξέρουν να προσφέρουν..


13 σχόλια:

  1. Δεν σχολιάζω τους οδηγούς, μερικοί το έχουν δει μοναδικοί οδηγοί στους δρόμους! Αλλά αυτό το wagamama.. δεν κατάλαβα, καλό είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. asta file..
    se forum periodikou gia amaksia diabasa mia kataggelia gia maxairobgaltes logw px logomaxias ston dromo h logw px parekshghshs me to amaksi..
    kafrila..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)...
    Λοιπόν noodles δεν έχω δοκιμάσει...

    Τι να κάνω τώρα που δεν είμαι στο Λονδίνο? Στην ανάγκη μου φτιάχνει το κέφι και με το καφεδάκι στη Ζέα κάτω από το σπίτι, και μετά τρέχοντας μέσα...γιατί αν μπλέξω στην τρέλα του κέντρου του Πειραιά, ε δεν θέλω και πολύ για να παρανοήσω...
    (έχουμε ένα noodles στέκι απέναντι, από την άλλη πλευρά του Πασαλιμανιού...μάλλον θα πάω σύντομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο , αλλα η τροχαια δεν κανει κατι .να πεφτουν τα προστιμα βροχη να δεις πως κοβεται μετα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαίδευτος εγώ; Εγώ ρε; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

    (από τις κλασικότερες ελληνικές ατάκες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα ταχυδρόμε! Ευχές για καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπερνάω τους λεοφοριατζήδες- θεούς των δρόμων και μπαίνω στο ψητό...επιτέλους ένα wagamama στην Αθήνα!
    Μου τρέχουν τα σάλια ήδη!!!
    Καλημέρααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. manetarius, αυτό ήταν ευχή ή ανοίγει πράγματι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ρε Ταχυδρόμε όλο παράπονα είσαι..εσύ που βρίσκεσαι στα μέσα και στα έξω της πολιτικής ζωής του τόπου κάνε κάτι..σίγουρα μπορείς..έλα..μην αργείς..Καλησπέρες πολιτικάτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..όσοι τηρούν τον ΚΟΚ δεν είναι μόνο γραφικοί.. είναι και εισπράκτορες αμέτρητων φάσκελων!!!!!

    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι ανοίγει...κάπου το διάβασα..κάπου σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, μακριά πέφτει αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άστα και είμαι απο αυτά τα ούφο που οδηγάνε νορμάλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: