16 Μαΐου 2011

1ο Μονοπάτι Γαστρονομίας στο Χορτιάτη - Μενού "Ταβέρνα του Βαγγέλη"

Ο Χορτιάτης ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις του καλού φαγητού και του καλού κρασιού. Οι παραδοσιακές ταβέρνες του Χορτιάτη ενώνουν τις δυνάμεις τους με αγαπημένα οινοποιεία και ετοιμάζονται να σας προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που τόσο αναζητούμε.

Το Γαστρονομικό Μονοπάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου. Θα λάβουν μέρος επτά ιστορικές ταβέρνες του Χορτιάτη παρουσιάζοντας η καθεμία ένα δικό της μενού με παραδοσιακές γεύσεις.


Τα μενού θα συνοδεύουν κρασιά των οινοποιείων:Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Πιερία Ερατεινή, Φεγγίτες, Κτήμα Λίγα και Κτήμα Magel, τα οποία θα πωλούνται σε τιμές οινοποιείου.

Το μενού σε όλες τις ταβέρνες που συμμετέχουν θα έχει την ίδια ενδεικτική τιμή: 15€

Το Σάββατο το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν γευσιγνωσία στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας του Χορτιάτη όλων των οινοποιείων.
Μενού
Ταβέρνα του Βαγγέλη
Μπουρεκάκια με φέτα και τυριά τυλιγμένα σε φύλλο μελιτζάνας
Τέσσερα τυριά με φρέσκια ντομάτα και καυτερή πιπεριά
Πατάτα στη Χόβολη
Μανιτάρια Πλευρώτους με φρέσκο ελαιόλαδο και τρίμα μαϊντανού
ή Μανιτάρια ασπρόσαρκα με μελωδία τυριών
Φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανισμένες σε φρέσκο λάδι

Σαλάτα του Εραστή

Κουαρτέτο Χοιρινού:
Μπριζόλα
Καίσαρας (κότσι κρασάτο)
Ψαρονέφρι γεμιστό
Τηγανιά του Βαγγέλη
Σπιτικό Γλυκό του Βαγγέλη

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ – ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ
Λευκό:    Κτήμα Λίγας Ροδίτης
Ερυθρό:  Κτήμα Λίγας (Ξινόμαυρο Merlot)
Κρατήσεις:  2310. 349.505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: