9 Ιουνίου 2011

Τουρισμός - Ελλάδα σημειώσατε Χ.


Το πήρα απόφαση. Το θεωρώ μεγάλη πολιτική ευθύνη αλλά και επιλογή να ανοίξω από αυτό το blog μια κουβέντα για τον τουρισμό αυτής της χώρας. Ο ερασιτεχνισμός και η ανευθυνότητα όλων των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και έπειτα έχει αφήσει τη χώρα σε επικοινωνιακό επίπεδο στον πάτο. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Η σπατάλη ακόμα πιο τεράστια.
Είναι ο μόνος δρόμος όμως για να αναπτύξει η χώρα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης σε βάθος δεκαετίας. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να ακούω από τουριστικούς παράγοντες πως "ευτυχώς υπάρχει η κρίση στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή και φέτος θα δουλέψουμε".
Η χώρα έχει το χαβιάρι του τουρισμού και δεν μπορεί να το σερβίρει σαν ταραμά. Φτάνει πια!

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Ιδέες, προτάσεις, δράσεις και σχέδια μπορείτε να τα αποστείλετε και στο nyfoudis@yahoo.gr.   

3 σχόλια:

  1. Ο Τουρισμός της Αρπαχτής ζει και βασιλεύει επι δεκαετίες την ίδια ώρα που οι ανταγωνιστές οργανώνονται.
    Δεν ειναι δυνατό να μη μπορείς να πουλήσεις διακοπές σε ενα τόπο σαν την Ελλάδα !
    Τι να πούν πχ οι Αρμένιοι ;
    Επίσης να πω και κατι ακόμα, επι δεκαετίες ακούω μόνιμα οτι ο Τουρισμός θα πάει καλά, θα μας σώσει κλπ κλπ. Για να καταλάβω, ας μου πει ποιός άλλος "σώθηκε" χωρίς να διαθέτει ξενοδοχείο, πανσιόν, κάμπινγκ, μπαράκι, ταβέρνα, ομπρελλοξαπλώστρες ή σουβενιράδικο απ αυτά που πωλούν το σάτυρο σαν να ειναι ολόχρυσος.
    Ο πλούτος πάει στις τσέπες εμπλεκόμενων με τον Τουρισμό και εγω απλά προσθέτω πλούτο σε αυτούς κάνοντας Διακοπές. Και χωρίς απόδειξη, συνήθως. Για να σου κάνουν σκόντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τουρισμος πρεπει να ξανα-αναπτυχθει τοπικα και αναλογα με τι εχει καθε τοπος να προσφερει/πουλησει. Να γινει σωστη διαφημηση (ας μη παραβλεπουμε την δυναμη της) και να μη σνομπαρονται οι "φτωχοι" ας πουμε τουριστες που με το υστερημα τους ερχονται στη χωρα μας. "Μια σαλατα παρηγγειλαν μονο οι γυφτοι" ακουσα σε παραλιακο κεντρο. Ναι βρε κιμπαρη αρχοντα, οι γυφτοι θα στειλουν αλλους 10 και θα πουλησεις δεκα σαλατες. Για τα ξενοδοχεια πολυτελειας, να οργανωθουν, να εκπαιδευσουν σωστα το προσωπικο και βρε αδερφε, ας κανοιυν διαφημησεις που να λενε, " προσπαθουμε να βγουμε απο το τελμα, βοηθηστε μας, προτιμηστε Ελλαδα". Τι θα μας πεσει η μουρη; Ολα τα αλλα μας εχουν πεσει. Ταχυδρομε πηγαινε το στο υπουργειο τουρισμου σε περικαλω! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι. Πολλές φορές πραγματικά νοιώθω πως αυτοί που ασχολούνται με την προβολή της χώρας είναι παντελώς άσχετοι. Αν μάλιστα σας αραδιάδω τα ποσά που δόθηκαν για την όποια προβολή της τελευταίας πενταετίας θα σας πέσουν τα μ(υ)αλλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασαν και τους ευχαριστώ: